Aspiratorul de bună calitate, arma supremă împotriva prafului

Un aspirator de bună calitate și cu o mare putere de aspirare te ajută enorm. Probabil ai deja unul în casă, însă trebuie să știi că odată cu trecerea timpului, puterea lui ar putea avea de suferit. Este esențial să cureți aspiratorul cât mai des, dacă vrei ca timpul dedicat curățeniei să fie cât mai scăzut. Asigură-te că ai golit recipientul pentru praf sau sacul după fiecare utilizare. În felul acesta ai parte și de adevărata putere a aspiratorului și te asiguri că praful nu se întoarce în casă.

Aparatul care te ajută să ai mereu un aer proaspăt și îmbietor în casă

Când gătești, aromele de la mâncare cuprind aproape întreaga casă, iar odată cu trecerea timpului ele se îmbibă în draperii și tapițerii, făcând ca în casă să existe aproape permanent un miros neplăcut. Dacă vrei să le elimini rapid și să împiedici răspândirea lor, acest aparat este indispensabil în casă. După cum vezi, ai la dispoziție mai multe culori și modele, așa că nu îți va fi deloc greu să îi găsești locul perfect în bucătărie.

Nu uita că spray-urile sunt pline de substanțe chimice nocive pentru sănătatea ta și a familiei tale, iar ele nu fac decât să mascheze mirosul. În plus, odorizantele pot fi destul de scumpe și nu pot fi folosite în bucătărie tocmai din cauza că au o mulțime de ingrediente toxice.

Ce trebuie să folosești pentru a curăța fiecare suprafață din casă

Într-o casă curată există mereu câte o soluție de curățare potrivită pentru orice suprafață. Dacă nu ești adepta produselor de curățare din comerț, poți să folosești ingrediente precum sucul de lămâie, bicarbonatul de sodiu sau oțetul pentru a elimina murdăria de pe orice suprafață din casă.

Lavetele sunt și ele importante, cele mai utile sunt cele din microfibră, care pot fi utilizate în orice loc din casă. Ele pot fi și spălate la mașină, deci sunt și o alegere mai economică pe termen lung.

Accesoriul esențial pentru podele strălucitoare

Podelele se curăță de obicei cu aspiratorul, însă ar trebui neapărat să folosești și un mop pentru a șterge cât mai bine gresia sau parchetul. Ai nevoie de un mop din bumbac, absorbant, și nu uita de găleata cu sistem de stoarcere. Alege unul cu capul detașabil, așa încât să-l poți dezinfecta periodic sau să-l poți înlocui.

Nu alege produsul cel mai ieftin, deoarece vei sfârși prin a depune mai mult efort și nici rezultatele nu vor fi mulțumitoare.

De ce ai nevoie pentru ferestre perfect lustruite

Foarte multe gospodine mărturisesc faptul că ferestrele și oglinzile le dau cele mai multe bătăi de cap. Fiecare dintre ele are nevoie de o curățare atentă, apoi urmează lustruirea, care necesită mult efort și timp. Un curățitor pentru ferestre este o investiție foarte inteligentă. El te va ajuta să cureți repede și bine toate geamurile din casă.

Poți uita de ziare, șervete și acrobații pe pervazul geamului. Cu un curățitor de geamuri vei avea parte de rezultate rapide și de ferestre perfect lustruite și îl poți utiliza cu succes și pentru faianța din baie sau din bucătărie.

Câte dintre aceste lucruri deții deja în casă?

Sursa foto: Shutterstock