Folosește aburul de la duș

Agață rochiile sau tricourile șifonate pe umerașe și ia-le cu tine la baie, cât timp faci duș. Aburul înmoaie țesăturile și, după ce se usucă, hainele vor fi mai puțin șifonate.

Te ajută un uscător de păr

Dacă ai la tine un uscător pentru păr, totul devine mai simplu. Este suficient să întinzi haina șifonată pe o suprafață plană și să o usuci cu un jet de aer cald. Cutele se întind și materialul începe să arate mai bine pe măsură ce se răcește. Pentru un efect mai rapid, ține haina la baie cât timp faci duș, să se umezească, și apoi netezește-o cu jetul de aer fierbinte.

Poți folosi și un prosop umed

Dacă hainele șifonate nu sunt prea pretențioase, întinde-le pe o masă și pune peste ele prosoape umede, bine stoarse de apă. Apasă și netezește bine prosoapele și apoi lasă hainele la uscat pe un umeraș.

Încearcă placa de întins părul

Așa cum îți întinzi părul ondulat, așa poți să întinzi și un tricou prea șifonat. Ai grijă să nu fie scame sau fire de păr pe haine, pentru că se vor arde și pot păta materialul. Și ai grijă să nu setezi de la început o temperatură prea ridicată, ca să nu îți strici hainele.

sursa foto: 123rf.com