Folosește câteva vase mari, fâșii de bumbac, sticle goale din plastic și puțină îndemânare! Iată trei soluții simple să uzi florile chiar dacă nu ești acasă. Soluțiile te salvează și pe termen lung, când concediul se prelungește.

Prima soluție: fâșii curate din bumbac

Pregătește un vas mare cu apă în jurul căruia să pui ghivecele cu plantele care au nevoie de mai multă umiditate.

Taie apoi fâșii lungi dintr-un material de bumbac alb și curat, care absoarbe bine apa. Înmoaie fiecare fâșie în vasul cu apă și unul din capete înfige-l în pământul dintr-un ghiveci.

Bumbacul va trimite apa în cantitate moderată către plantele tale și nu vor muri de sete cât timp ești plecată.

Cum să uzi florile mai pretențioase

Violetele africane, crinul păcii, mușcatele sau leandrii nu au nevoie de foarte multă apă. Ele se descurcă și cu o cantitate modestă pe timp îndelungat.

Pentru ele, cea mai bună soluție este un vas încăpător plin cu apă, în care pui fie pietre înalte, fie un bol cu gura în jos. Peste bol, pune o bucată mai mare de bumbac are absoarbe apa și apoi un ghiveci. Bumbacul va trimite apa la baza ghiveciului, astfel că plantele vor avea mereu umezeală în partea de jos, fără să sufere de sete.

Picurătorul artizanal, cea mai sigură soluție

Fă singură un picurător dintr-o sticlă goală de plastic să uzi florile cât timp ești plecată. Cu cât folosești o sticlă mai mare, cu atât florile vor rezista mai mult.

Taie partea inferioară a unei sticle de plastic și lipește-o de un băț solid folosind benzi adezive. Înfige apoi bățul în ghiveci, astfel încât dopul sticlei să fie aproape de pământ. Toarnă apă în sticlă și deschide dopul doar atât cât să curgă câte o picătură din când în când.

Picătura va menține pământul umed și va salva florile timp de o săptămână sau chiar 10 zile.

imagine: Libertatea pentru femei