În prezent, avem atât de multă informație, încât te întrebi cum ar putea cineva să nu știe care e adevărul și să considere bune niște obiceiuri nesănătoase. Dar tocmai faptul că putem citi vrute și nevrute și avem nenumărate surse ne face să nu mai distingem adevărul de falsele mituri.

Una dintre problemele de sănptate pe care le perpetuează miturile în care credem este candida. Această ciupercă poate provoca numeroase afecțiuni de la inflamație cronică, dificultatea de a slăbi și chiar stări de nervozitate sau anxietate.

Obiceiuri nesănătoase. Consumi în fiecare zi iaurt gras la micul dejun

Iaurtul grecesc ar putea fi un aliment foarte bun pe care să-l mănânci dimineața. Conține proteine și bacterii benefice. Pe lângă faptul că unii nutriționiști sunt de părere că produsele lactate nu sunt pentru uz uman (ci doar pentru puii animalelor de la care se recoltează laptele), noi cercetări arată că lactatele grase ar putea să provoace dezvoltarea ciupercilor. Proteinele în exces și mai ales cele care provin din produsele lactate pot crește și nivelul de insulină din corp.

Cu ce poți înlocui:

Ai putea consuma lapte de nucă de cocos sau de migdale. Ai mai putea lua un supliment cu probiotice. Sau consumă murături, dacă nu ai probleme cu hipertensiunea sau afecțiuni renale.

Obiceiuri nesănătoase. Înlocuiești o masă cu un baton proteic de proastă calitate

Multe batoane proteice conțin zaharuri artificiale rafinate, uleiuri vegetale și proteine din zer, pentru a numi doar câteva dintre ingredientele uzuale. Aceste ingrediente sunt procesate excesiv și nu oferă corpului nutrienții de care are nevoie. Citește cu atenție lista de ingrediente și conținutul de proteine. De exemplu, există batoane proteice care au 10 grame de proteine, fără adaos de zahăr și gluten. Cercetarea la care am făcut referire mai sus întărește această idee, că un consum prea mare de proteine, în special de proteine din lapte, inclusiv zer, poate crește nivelul insulinei.

Cu ce poți înlocui:

Există mai multe opțiuni pentru gustări rapide care să-ți dea energie. De exemplu, felii de țelină unse cu unt de migdale sau budincă din semințe de chia.

Obiceiuri nesănătoase. Nu mai folosești zahăr, ci înlocuitori

Ai citit probabil multe lucruri negative despre consumul de zahăr. Este bine să renunți la el sau să încerci să consumi cât mai puțin. Dar faci greșeala de a folosi înlocuitori. De exemplu, sucraloza, un îndulcitor artificial, provoacă aciditate în corp. Rezultatul nu este cel scontat, ci creșterea în greutate și dezvoltarea candidei pentru că distruge bacteriile bune din organism.

Cu ce poți înlocui:

Folosește îndulcitori naturali, de exemplu, miere sau stevia, dar cu măsură.

Sursa foto: 123rf.com