Secretul femeilor slabe. Mănâncă în mod conștient

Este bine știut că telefonul, televizorul, cartea – îți distrag atentia de la mâncare și așa ajungi să mânânci mai mult decât ar trebui. Lasă deoparte orice formă de distragere și concentrează-te în schimb să mănânci cât mai rar și lent, ceea ce îți va aduce mai rapid senzația de sațietate. Ascultă-ți stomacul și vei ști când să te oprești”, spune psihologul.

Secretul femeilor slabe: Nu mânca pe fugă

Multor oameni li se întâmplă să mănânce pe fugă, deoarece mai fac și alte lucruri între timp. De câte ori nu ai timp de mic dejun și mănânci rapid în mașină în drum spre serviciu, de câte ori nu te oprești la patiseria de pe colț și-ți satisfaci poftele în timp ce te îndrepți spre activitățile tale? Ei bine, acesta este un alt obicei nesănatos, de consum inconștient. De fiecare dată când îți este foame asează-te la masă, folosește tacâmuri și urmează trucul 1”, este de părere Angela Nuțu.

Secretul femeilor slabe: Consideră hrana ca fiind prietenul tău, nu dușman

Angela NutuÎn loc să te “lupți” cu alimentele și să alegi diete care mai de care mai drastice, împrietenește-te cu mâncarea, și procedează așa: în loc să îți spui “nu am voie acest aliment – cartofi prăjiți, ciocolată, etc.” spune/gândește așa ”aleg să mănânc salată sau legumele respective, pentru că așa mă simt mai bine!”. Cu alte cuvinte în loc să simți că trebuie să îți pui restricții, care nu vor face decât să îți stimuleze atenția și frustrarea în legătură cu alimentele interzise, decide că tu alegi, și pentru că alegi, desigur că te îndrepți în mod conștient către alimente benefice ție, pentru că îți vrei binele”, explică specialistul.

Citește și: Viața ca un iad: Cum e să fii femeie și să cântărești 204 kilograme. Și uite cum se schimbă totul când slăbești 127 de kilograme

Secretul femeilor slabe: Alege cu grijă farfuria

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Cornell din New York, tindem să consumăm mai putină mâncare dacă există un contrast puternic între culoarea farfuriei și cea a alimentelor consumate. Se pare că porțiile arată mai mari pe o farfurie închisă la culoare. Astfel, o farfurie albastră te poate ajuta să mănânci cu până la 20% mai puțin.

Secretul femeilor slabe: Taie mâncarea în bucăți mici

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători la Universitatea din Arizona, dacă tai mâncarea în bucăți mai mici, îți poți păcali creierul să creadă că ai în față o cantitate mai mare și, astfel, vei mânca mai puțin din ea.

Secretul femeilor slabe: Nu te așeza înfometat la masă

Oricât ai încerca, dacă ești flămând va fi aproape imposibil să reușești să respecți trucurile de mai sus. Dacă însă ţi se întâmplă asta poți bea înainte de masă jumătate de cană de apă călduţă sau de ceai neîndulcit”, conchide psihologul Angela Nuțu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com