Venus retrograd trece din zodia Scorpionului, unde se află în luna octombrie, și ajunge în Balanță în luna noiembrie. În cele două zodii, Venus va afecta în primul rând tot ceea ce ține de bani și dragoste, relațiile instabile, proiectele costisitoare, investițiile și ambițiile personale.

Perioada critică va începe din 5 octombrie și va dura aproximativ 20 de zile, dar lucrurile se vor îndrepta abia după 10 noiembrie, când Venus își va încheia mișcarea retrogradă.

Cele mai afectate zodii de Venus retrograd

Zodia Capricorn, influențată de Venus retrograd, poate avea pierderi semnificative în afaceri, dar cele mai dureroase sunt pierderile în dragoste. Capricornii care fac o greșeală sau o gafă greu de iertat vor pierde încrederea persoanelor pe care le iubesc.

Zodia Leu se confruntă cu discuții neplăcute, cu certuri în familie sau chiar cu o despărțire temporată de cele mai dragi persoane. Apar conflicte care pot porni de la o gelozie nejustificată.

Zodia Rac poate să piardă bani, mai ales la începutul lunii octombrie, dar va face eforturi mult mai mari pentru a recupera pierderile și pentru a-și repara greșelile până la sfârșitul lunii.

Zodia Săgetător se va confrunta cu probleme sentimentale pe care nu prea știe cum să le rezolve și lasă timpul să îi ofere o soluție. Nu va fi ușor pentru Săgetătorul ambițios să treacă peste momentele critice, iar alegerile pe care le vor face acum vor avea consecințe greu de prevăzut.

Singura perioadă bună din octombrie pentru bani și dragoste

Chiar dacă Venus este retrogradă toată luna octombrie, există și o perioadă mai bună, în care se pot împlini dorințe vechi și în care iubirile pierdute pot fi recucerite. Nu toată luna va fi marcată de retrogradarea lui Venus. Va exista și o perioadă norocoasă, în care acest astru va scoate la lumină pierderile și regretele, iubirile de altădată și amintirile frumoase pentru a ne ajuta să recâștigăm ceea ce am risipit.

Perioada cea mai bună a lunii octombrie este cuprinsă între 12 și 19 octombrie. Timp de aproape o săptămână vom putea recupera și repara proiectele care au pornit cu stângul, vom putea recâștiga bani și ne vom întoarce la persoanele care contează cu adevărat și care nu ne-au abandonat nici în cele mai grele clipe ale vieții lor.

foto: 123rf.com