Astrele ne pun la încercare în ultima decadă din aprilie, după eclipsa de Soare din Berbec și după ce intră Mercur retrograd în Taur. Mișcarea de retrogradare a lui Mercur va fi cuprinsă între 21 aprilie, după ce Soarele intră în Taur, și data de 14 mai. Dar în primele zile ale acestei perioade, mai ales între 21 și 30 aprilie, vor fi zile complicate, cu nereguli, întârzieri și probleme neprevăzute.

Ce influență negativă are Mercur retrograd

Mercur este planeta care se ocupă de negocieri și câștiguri, de afaceri, profit, negoț și relații profesionale. El se mai ocupă și de comunicare, fie ea în societate, fie în intimitatea unui cuplu.

Când Mercur este retrograd pot apărea probleme legate de aspectele pe care el le influențează. Iar aceste probleme se complică în funcție de energia pe care Mercur o captează de la zodia pe care o traversează în perioada lui de retrogradare.

Mercur este retrograd în Taur, în perioada 21 aprilie – 14 mai, așadar ne putem aștepta la probleme legate mai mult de bani, câștiguri, afaceri, profit, stabilitate, siguranță și confort. Dar Taurul este o zodie a iubirii, astfel că Mercur retrograd poate primi și influențe negative în acest sector al intimității, fidelității și siguranței în cuplu.

Trei zodii trebuie să fie atente la bani

Berbecii, Capricornii și Fecioarele trebuie să fie atenți cu banii, facturile și datoriile în perioada în care Mercur este retrograd. Acest astru îi sfătuiește să economisească tot ce câștigă, să pună deoparte bani și să uite o vreme de investiții.

Nu este deloc o perioadă prielnică pentru afaceri, investiții, cumpărături scumpe sau achiziția de mașini ori de case, terenuri, spații comerciale. Este o perioadă în care cele trei zodii trebuie să își păzească veniturile și bunurile pe care le au deja și să nu se lase influențate de posibili profitori sau escroci.

Trei zodii trebuie să fie atente la inima lor

zodii care fac întotdeauna primul pas în dragoste

Cu banii și economiile este ușor să fim atenți. Cu inima, este mai greu. Iar Mercur retrograd poate aduce probleme noi în viața nativilor din trei zodii sensibile. Taurii, Racii și Peștii pot avea probleme sentimentale, se pot întoarce la relații din trecut sau pot deveni mai depresivi în aceste zile din cauza geloziei și a lipsei de comunicare în cuplu.

Cele trei zodii în mod deosebit, dar și noi, toți ceilalți, trebuie să fim atenți ce ne dorim și cât de mult oferim din inima noastră. Nu este deloc o perioadă bună să ne deschidem sufletul și să oferim prea mult unor persoane care nu apreciază ceea ce primesc, mai ales dacă ne-au înșelat așteptările în trecut.