Temperaturile caniculare agravează afecțiunile cardiace, renale sau digestive. Horoscopul sănătății pentru luna iulie ne arată ce riscuri pot apărea pentru zodia noastră, la ce detalii trebuie să fim atenți și cum să ne protejăm sănătatea.

Zodiile de Foc: Berbec, Leu, Săgetător

Deshidratarea reprezintă o problemă majoră pentru nativii din cele trei zodii de Foc. În miezul verii, când nativii de Foc sunt pe drumuri, fac mai multă mișcare și au un program de masă haotic, deshidratarea reprezintă un risc major. Atenție, așadar, ce lichide bei și ce cantitate are nevoie organismul tău.

Hidratarea este importantă în zilele caniculare, iar apa nu este singura soluție. Poți consuma diverse lichide mult mai bune decât apa simplă, cum ar fi apa infuzată cu fructe, ceaiurile reci, supele de vară, sucurile naturale sau limonadele. Acestea te vor feri de neplăceri, mai ales dacă ai probleme cu inima și cu circulația.

Zodiile de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Nativii din zodii de Pământ trebuie să caute răcoarea și să se ferească de razele ultraviolete. Arsurile solare și problemele de piele se numără printre riscurile cele mai mari în această perioadă pentru zodiile de Pământ, arată horoscopul sănătății pentru luna iulie.

Dacă ești născută într-o zodie de Pământ, ai grijă cât timp stai la plajă și cum îți protejezi pielea în miezul zilei. Folosește zilnic creme de protecție solară, chiar dacă faci drumeții la munte, stai la piscină sau lucrezi în grădină. Ar fi indicat să faci și un control al alunițelor pentru siguranța ta!

Zodiile de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător

Nativii cu semn de Aer vor avea o perioadă excelentă în luna iulie și vor călători mai mult. Lor le stă bine cu drumul, pentru că sunt zodii cărora schimbarea locației și drumurile lungi le priesc. Mare atenție, însă, la curățenia din hotelurile și pensiunile în care vă cazați. Riscul unor boli de piele sau a unor infecții este destul de mare.

Nativii cu semn de Aer trebuie să fie foarte atenți cu igiena personală. Dacă te cazezi într-o locație modestă, ia cu tine soluții dezinfectante și curăță toaleta, obiectele sanitare, clanțele, întrerupătoarele sau chiar masa pe care vei pune mâncarea. Și mare atenție la piscină, unde este indicat să folosești doar prosoapele personale.

Zodiile de Apă: Rac, Scorpion, Pești

Nativii cu semn de Apă trebuie să fie atenți cu programul lor zilnic și cu orele de odihnă. Vara sunt mult mai activi, muncesc mult, se implică în tot felul de activități, iar în vacanțe călătoresc mult și nu reușesc să se odihnească. Pentru mulți dintre ei, stresul de la serviciu sporește în timp verii, dacă lucrează și în locul colegilor.

Dacă ești zodie de Apă, ai grijă cu odihna ta! Încearcă să dormi profund cel puțin 7 ore pe zi, să te odihnești după fiecare activitate dificilă și să profiți de concediu să te relaxezi cu adevărat. Oboseala accentuată vara poate provoca mari probleme de sănătate, dezechilibre hormonale, probleme renale sau gastrice.