Zodiile de Foc: Berbec, Leu, Săgetător

August este o lună benefică pentru zodiile de Foc, dominate de Soare, de Marte și de astre puternice. Pentru ele, luna august este întotdeauna o lună benefică, se simt pline de energie, se bucură de viață, profită de fiecare clipă liberă și sunt tentate să călătorească foarte mult.

Horoscopul sănătății pentru luna august 2023 arată, însă, că pot apărea unele obstacole sau blocaje. Se pare că, Venus retrograd poate provoca unele pierderi nativilor și anunță unele probleme de sănătate care pot persista mai multe zile precum migrenele și insomnia. Nativii aflați la vârsta a doua ar putea avea probleme cu inima, dacă fac efort prelungit în zilele călduroase.

Zodiile de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn

Nativii cu semn de Pământ trebuie să caute locuri răcoroase, să petreacă mai mult timp la munte, la pădure, la țară, în case tradiționale din pământ, unde se pot relaxa și se pot încărca mental cu energie benefică. Cei care au concediu în luna august ar fi bine să facă o vizită la țară, în casa bunicilor sau să caute pensiuni în Bucovina sau Maramureș.

Nativii din cele trei zodii au nevoie luna aceasta să își menajeze forțele, să se reconecteze cu natura și mai ales cu pământul. Doamnele aflate la vârsta a doua ar putea beneficia de tratamente de frumusețe pe bază de argilă, iar nativii mai în vârstă pot merge în stațiuni cu tratamente pe bază de nămol sapropelic.

Zodiile de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător

August nu este cea mai bună lună pentru sănătatea nativilor cu semn de Aer. De aceea, au nevoie de odihnă, de relaxare, de vacanțe liniștite, cu un program cât mai simplu. August este luna în care nativii acestor trei zodii trebuie să își conserve energia și să încerce să se echilibreze emoțional.

În luna august, pot apărea unele probleme de sănătate legate de picioare și de mâini, așadar mare atenție la mici accidente, căzături, lovituri, luxații, rupturi de ligamente. Nativii au nevoie de călătorii ușoare, de mișcare de întreținere și fortifiere, dar mai ales de un regim alimentar bogat în vitamina C, calciu și fier.

Zodiile de Apă: Rac, Scorpion, Pești

Ultima lună de vară este o lună prielnică pentru zodiile de Apă care profită de vacanțe și petrec cât mai mult timp la mare sau în stațiunile cu băi sărate. În august este momentul cel mai bun pentru diverse tratamente cu apă și sare, pentru plajă, pentru băi în mare care tonifiază musculatura și vindecă pielea.

Nativii cu semne de Apă se pot confrunta cu unele probleme medicale legate de rinichi, arată horoscopul sănătății pentru luna august 2023. Ei au nevoie de multe fructe suculente și de ceaiuri bune pentru rinichi și pentru sistemul excretor.