Data de 5 mai 2023 este marcată de eclipsa de Lună plină din Scorpion, prima eclipsă de Lună a acestui an. Iar următoarele cinci zile vor fi influențate de această eclipsă care va aduce momente critice pentru zodiile cele mai afectate.

Conjunctura astrală

Eclipsa de Lună plină din data de 5 mai 2023 se produce pe axa Taur – Scorpion. Soarele se află acum în Taur, iar Luna plină din Scorpion primește lumina marelui astru accentuând nevoia de stabilitate și siguranță emoțională.

Eclipsa din 5 mai este o eclipsă prin penumbră, astfel că ea afectează în mai mică măsură Luna plină din Scorpion, cu toate acestea câteva zodii vor resimți din plin efectele ei.

Ea vine într-un context astrologic tensionat, în care Mercur este retrograd în Taur, Venus străbate zodia Gemenilor, iar Jupiter parcurge ultimele zile din zodia Berbec.

Cu o astfel de conjunctură majoră, horoscopul lunii mai arată că trebuie să ne așteptăm la evenimente deosebite, deoarece eclipsa de Lună plină va amplifica ceea ce ne puteau dărui cele trei astre, fie ele lucruri bune, dar și mai puțin bune.

Pe de altă parte, trebuie să ținem cont de axa Taur – Scorpion care implică elementele Pământ și Apă. Întotdeauna Apa va modela Pământul, iar Luna plină din Scorpion vine să modeleze anumite aspecte din viața noastră pentru a ne face să ne dorim mai multă liniște, mai multă armonie și un trai mai stabil.

Eclipsa de Lună plină din Scorpion și sănătatea

Problemele medicale sunt mereu în centrul atenției când se apropie Luna plină, cu atât mai mult dacă se formează o eclipsă cu umbra Pământului. În prima decadă a lunii mai trebuie să fim mai atenți cu sănătatea noastră, deoarece Scorpionul este zodia care avertizează asupra unor probleme medicale destul de grave: infecții, inflamații, probleme ale aparatului reproducător, dureri mari de sâni și afecțiuni ale sânilor în cazul femeilor, inclusiv boli greu de tratat precum tumori sau boli incurabile.

În aceste zile, nativii care au diverse simptome ciudate nu trebuie să mai stea pe gânduri. Cu cât ajungem mai repede la un medic, cu atât avem șanse se prevenim situații critice în ceea ce privește sănătatea.

Cele mai afectate zodii

Taur

Nativii Tauri trebuie să fie atenți la tot felul de aspecte minore care le pot destabiliza echilibrul psihic și emoțional. În primul rând trebuie să fie atenți cu sănătatea lor, să mănânce alimente cât mai sănătoase și să reducă pe cât posibil consumul de alcool.

Pe de altă parte, unii dintre ei este posibil să descopere lucruri neplăcute despre unele rude sau chiar despre partenerii lor de viață. Trebuie să fie prudenți și să încerce să le rezolve cât mai repede.

Gemeni

Mercur, astrul guvernator al Gemenilor este retrograd în aceste zile, în care se petrece eclipsa de Lună din Scorpion. Așadar, este posibil să fie afectați în mod indirect, iar sănătatea și planurile lor de călătorie este posibil să fie date peste cap. Cei care au drumuri lungi de făcut trebuie să fie prudenți, să își ia cu ei tot ce au nevoie și să nu plece singuri. Nu este exclus ca unele drumuri să îi ducă departe de ținta lor, ceea ce le poate provoca probleme pe termen lung.  

Scorpion

Eclipsa de Lună plină este critică pentru nativii Scorpioni care au nevoie acum să facă o curățenie temeinică în viața lor. Trebuie să se desprindă de ceea ce le face rău, să taie din rădăcină obiceiuri, relații și proiecte care nu aduc nicio satisfacție. Eclipsa aruncă umbre asupra unor aspecte delicate care trebuie rezolvate, iar acum Scorpionii vor avea cele mai mari șanse să scape din situații critice pentru totdeauna. Soarele din Taur îi îndeamnă să caute mai multă stabilitate și liniște.  

Pești

Vor fi câteva zile critice în viața de cuplu pentru nativii Pești. Vor primi vești mai puțin plăcute și trebuie să renunțe la unele planuri. Eclipsa de Lună plină din Scorpion va scoate în evidență aspectele delicate, care necesită o lămurire deplină, astfel încât fiecare dintre parteneri să fie mulțumit și să renunțe la critici.

Pe de altă parte, și zodia Pești va fi afectată din punct de vedere medical. Nativii care se confruntă deja cu probleme de sănătate mai serioase trebuie să fie prudenți, să prevină orice lucru care le poate înrăutăți situația. Dar eclipsa de Lună plină aduce și vindecare și vor găsi soluții mai bune pentru problemele lor.