Care sunt marile cruci de pe roata zodiacului

Zodiile sunt influențate de fiecare dintre vecinii lor, sunt influențate de zodiile opuse, dar mai ales de zodiile cu care formează o cruce pe cercul zodiacului. Dacă tragem linii între patru zodii opuse, acestea vor forma o cruce și se formează astfel trei cruci importante, numite Crucea cardinală, Crucea mobilă și Crucea fixă. Fiecare zodie aparține uneia dintre aceste trei cruci, iar succesiunea lor pe zodiac este constantă. 

Crucea mobilă sau cele patru zodii mutabile

În această cruce sunt cuprinse Gemenii, Fecioara, Săgetătorul și Peștii, zodii caracterizate prin mutabilitate, adică printr-o gândire și personalitate deschisă, sociabilă, schimbătoare, influențabilă, dar capabilă să influențeze la rândul ei.

Acestea sunt așa numitele zodii duble, dintre care Gemenii și Peștii sunt cele mai cunoscute, ele fiind reprezentate prin doi frați și doi pești, adesea orientați către direcții opuse.

Fecioara este în mod corect reprezentată cu un spic de grâu, fiind astfel simbolul a două spirite, uman și vegetal, iar Săgetătorul este reprezentat printr-un arcaș și un cal, având și el două spirite, uman și animal.   

Ce calități și trăsături speciale au zodiile din Crucea mobilă

Cele patru zodii din această cruce au o mare calitate pe care o împărtășesc toate patru și care apare mult mai rar și mai slab reprezentată la celelalte zodii. Iar această mare calitate a lor este spiritul deschis. Este adevărat că aceste zodii sunt instabile, oscilante, dezechilibrate și dezorganizate, dar ele sunt cele mai cutezătoare, îndrăznețe, inovatoare, cele mai deschise la diverse experiențe și cele care au puterea să își remodeleze viața atunci când alții se resemnează.

Sunt instabile, dar sunt foarte agile, descurcărețe, inteligente, nonconformiste și neliniștite. Ele nu au ambiția să facă totul perfect precum zodiile fixe, ele au ambiția să facă totul mai bun, mai frumos, mai interesant pentru că destinul lor este să construiască progresul.