Cele mai bune meserii sau cariere pentru zodia Rac sunt cele pe care nativii zodiei le aleg din pasiune, să fie cât mai potrivite cu personalitatea și preocupările lor cotidiene.

Racii sunt foarte sociabili și au nevoie de locuri de muncă unde pot comunica direct cu oamenii și unde pot dezvolta relații strânse. Pe de altă parte, Racii apreciază foarte mult confortul, echilibrul și liniștea, așa că o slujbă bine plătită, cu un program ordonat, monoton, fără mari surprize și stres va fi mereu pe placul lor.

Meserii și cariere pentru zodia Rac

Se știe cât de mult îi plac banii și confortul material nativului Rac. Cei mai ambițioși dintre ei vor urma o facultate și vor încerca să lucreze în domenii foarte bine plătite încă de la terminarea studiilor. Racul este ambițios și își cunoaște bine interesele, dar are nevoie și de siguranță, de liniște, de armonie.

Nativul Rac, în funcție și de condiția lui socială și de educație, poate aspira către o carieră academică, deoarece i se potrivește orice post în educație, de la învățător la profesor titular, de la bibliotecar, la secretar de universitate.

Cu intuiția și empatia lui puternică, Racul, îndeosebi femeia Rac, ar putea lucra și în sectorul sanitar, în farmacie și îngrijirea copiilor, în creșe și grădinițe. Nu de puține ori vom descoperi nativi Raci în posturi de medici, asistente medicale sau asistente de farmacie. Iar, dacă lucrează în creșe sau grădinițe, Racii vor avansa destul de repede și vor prelua conducerea pentru că sunt pasionați în mod deosebit de îngrijirea și formarea celor mici.  

Ce afaceri pot dezvolta nativii Raci

Pe de altă parte, Racii pot face bani frumoși cu afaceri legate de universul copiilor, de la jucării, haine, rechizite, cărți și diverse obiecte utile, dar și cu afaceri legate de universul domestic: electrocasnice, obiecte decorative, mobilă și lucruri utile pentru casă.

Micul comerț este potrivit pentru nativii Raci. Le priește să aibă propriul magazin sau butic, să vândă obiecte utile sau haine, să consilieze clienții, să stea de vorbă cu cei mai fideli cumpărători.

De asemenea, le priește orice afacere legată de imobiliare. Racii pot fi foarte buni agenți imobiliari pentru că se orientează ușor către nevoile fiecărui client.

În ceea ce privește afacerile, Racilor le merge bine dacă stăpânesc un meșteșug și creează obiecte decorative sau obiecte tradiționale. Mulți nativi sunt talentați, pictează, desenează, gravează și lucrează în lemn sau lut, iar o viață boemă, în care să se întrețină cu ajutorul talentului lor deosebit este un adevărat deziderat pentru cei mai romantici dintre Raci.