Ne place să citim despre calitățile zodiei noastre și le descoperim adesea la noi. Dar trebuie să descoperim și slăbiciunile. Să nu uităm că cele mai importante puncte slabe nu sunt defecte și că acestea ne fac mai umani decât am crede.

Zodia Berbec. Nervozitatea

Zodiacul spune că Berbecul este cel mai iute la mânie. Se enervează repede și nu îi trece cu una cu două. Dar nativii maturi și inteligenți își cunosc acest defect și reușesc să îl controleze. Nu le este ușor! Zodia cardinală, de Foc, Berbecul trăiește intens orice plăcere, orice moment, orice emoție, și pe cele pozitive, și pe cele negative. De multe ori, stările lui de nervozitate îl încarcă de energie și are nevoie de adrenalină. Trebuie doar să evite să le facă rău celor din jur!

Zodia Taur. Intoleranța

Surprinzător, poate că cea mai mare slăbiciune a Taurilor este intoleranța. În pofida strădaniilor lor de a folosi mereu bunul simț în relațiile sociale și de a accepta unele lucruri, Taurii sunt intoleranți cu defectele celorlalți. Iar acest lucru se observă îndeosebi în relația de cuplu sau cu proprii copii. Când cineva apropiat de el, îl dezaprobă, Taurul consideră că greșește și începe discuții interminabile și neplăcute. Iar intoleranța Taurilor vine din faptul că ei tind să judece aproape totul între alb și negru.

Zodia Gemeni. Aroganța

Oricât ar părea de sociabili, comunicativi și atenți cu cei din jur, adevărata slăbiciune a Gemenilor este aroganța. În general, sunt persoane egoiste, se ocupă îndeosebi de ceea ce le place lor și de proiectele lor, iar pentru cei din jur alocă prea puțin timp și resurse. Când ceva nu le convine, Gemenii devin nepăsători, puțin obraznici, aroganți, le-o taie din scurt celor care încearcă să se apropie de ei, doar pentru că nu au timp să îi asculte.

Zodia Rac. Răzbunarea

De cele mai multe ori se spune despre Scorpioni că sunt răzbunători, dar răzbunarea este una dintre slăbiciunile Racilor pe care încearcă să o țină bine ascunsă. Când sunt dezamăgiți, când sunt loviți sau trădați, Racii nu se pot abține să nu se răzbune, chiar dacă așteaptă uneori și câțiva ani de zile pentru un moment prielnic. Racii se răzbună cu sete și cât mai repede posibil, iar sentimentul de victorie le dă o satisfacție anume.

Zodia Leu. Mândria

Nu este niciun secret pentru nimeni că nativii Lei sunt mândri și sunt foarte siguri pe ei. Aceasta este puterea lor interioară, dar și slăbiciunea lor. Mândria îi face de multe ori să ia decizii greșite și să îi rănească pe cei din jur fără să își dea seama. Tot din mândrie nu lasă pe nimeni să îi ajute, nici măcar în momentele critice, când își dau seama că nu pot rezolva singuri anumite probleme. Pur și simplu, acești nativi nu cred că alții pot fi la fel de inteligenți, descurcăreți și puternici ca ei.

Zodia Fecioară. Intrigile

Fecioarele nu ar admite niciodată că sunt intrigante. Sunt persoane inteligente, despică firul în patru, analizează fiecare detaliu și iau în calcul toate consecințele. Tocmai de aceea, slăbiciunea lor sunt intrigile pentru că întotdeauna vor critica și vor induce tot felul de idei persoanelor ușor influențabile. Dacă sunt lăsate, Fecioarele au capacitatea de a controla viețile celor din jurul lor pe nesimțite, ele crezând de cele mai multe ori că fac ceva bun.

Zodia Balanță. Instabilitatea

Nativii Balanțe își doresc foarte mult să fie echilibrați și maturi, tocmai pentru că știu că cea mai mare slăbiciune a lor este instabilitatea. Generoși și empatici, sunt capabili de multe pentru a-i face pe cei din jur să fie mai fericiți. Lasă mult de la ei și tocmai de aici se naște instabilitatea lor emoțională. Pe de altă parte, Balanțele nu atacă niciodată direct o problemă sau o persoană care le face rău, decât dacă situația se înrăutățește foarte mult.

Puncte slabe, zodia Scorpion. Fleacurile

Scorpionii au sentimente intense și pun la suflet totul, chiar și cele mai mărunte lucruri peste care alții trec foarte ușor. Amănuntele lipsite de importanță pentru alții, pentru Scorpioni reprezintă nuanțe și probleme noi. Uneori le ia ani de zile pentru a trece peste cuvintele răutăcioase aruncate de cineva la întâmplare. Fleacurile sunt slăbiciunea lor și nici nu își dau seama. Le consumă prea multă energie, în loc să le trateze ca pe niște fleacuri ce sunt.

Zodia Săgetător. Prima donna

Nativii Săgetători par altruiști, energici, implicați și generoși la prima vedere. Cu toate acestea, ei nu fac mai mult decât trebuie pentru a câștiga ceva. De obicei, câștigă ușor și trec mai departe, dar la face o deosebită plăcere să fie… prima donna, în centrul atenției tuturor. Săgetătorii vorbesc mult, devin chiar obositori, și sunt agitați ca și cum ei fac totul și ceilalți doar îi completează. Slăbiciunea lor este să atragă luminile rampei.

Zodia Capricorn. Teama

Semn de Pământ, Capricornul este cel mai matur, realist și obiectiv dintre toate zodiile. Capricornul nu pictează niciodată viața în roz. El ia totul ca atare și se luptă cu toate să facă lucrurile mai bine, tocmai din teama că nu reușește. Marea slăbiciune a Capricornilor este teama că nu sunt suficient de buni pentru cei de lângă ei. Capricornii sunt adesea în competiție cu ei înșiși, cu frații lor, cu tații lor sau cu partenerul de viață. Teama că pierd este o constantă în viața lor.

Zodia Vărsător. Critica

Vărsătorii reușesc să fie adesea echilibrați și imparțiali, ajutând pe toți și încercând să își reprime preconcepțiile de orice fel. Cu toate acestea, slăbiciunea lor cea mai mare este aceea că nu se pot abține să nu judece. Nu te critică direct, nu te critică pe față, din contră, încearcă să te încurajeze. Dar, în sufletul lor, îi critică pe toți și tocmai pentru că le găsesc celorlalți punctele slabe, încearcă să îi ajute să le depășească. Vărsătorii nu prea acceptă oamenii așa cum sunt ei, cu bune și cu rele.

Puncte slabe, zodia Pești. Iluziile

Nativii Pești trăiesc făcând planuri, de la un proiect la altul, de la o poveste la alta. Pentru ei este mai bine ca realitatea să fie cumva în ceață, pentru că astfel se pot deschide mai multe posibilități. Dacă ar vedea realitate crudă, așa cum este ea, capacitatea lor creativă ar fi diminuată. Iar Peștilor le plac iluziile, la plac proiectele de viitor, chiar dacă unele nu sunt realiste, dar le colorează frumos viața. În lumea lor cu iluzii, totul este mai frumos și nu o vor părăsi nicidată.