Prima eclipsă de Soare din 2023 este una cu totul specială, atât pentru astronomi, cât și pentru astrologi. Este o eclipsă hibridă și foarte rară datorită acestui fapt. Este abia a treia eclipsă hibridă din secolul XXI și este așteptată cu nerăbdare de astronomi.

Din punct de vedere astrologic, este o eclipsă care amplifică puterea Lunii noi din zodia Berbecului, un moment al schimbărilor și al deciziilor impulsive. Așadar, mare atenție la influența ei, la veștile pe care le aduce și la răsturnări de situații.

Ce înseamnă eclipsă hibridă. De unde se vede prima eclipsă de Soare a anului

Eclipsa de Soare din data de 20 aprilie este hibridă deoarece va fi inelară la început, apoi o mare parte din timp va fi eclipsă totală, iar la final tot inelară. Pentru pasionații de astronomie va fi un spectacol deosebit. Pentru astrologi este un avertisment puternic!

Această eclipsă hibridă va debuta ca eclipsă inelară în Sudul Oceanului Indian, va deveni, după câteva sute de kilometri eclipsă totală; apoi va atinge ușor vârful de Nord-Vest al Australiei, apoi va atinge insula Timor, unde va avea maximul.

Va continua spre Nord-Est, atingând Papua Occidentală, apoi va continua în zona intertropicală a Oceanului Pacific, unde va redeveni inelară pentru ultimele sute de kilometri din parcursul său.

Eclipsa de Soare din 20 aprilie 2023 nu va putea fi observată din Europa, prin urmare nu va putea fi observată nici din România.

Soare versus Luna nouă în Berbec

zodia Berbecului simbolul zodiei alaturi de un cap de Berbec stilizat

Anul 2023 este un an sărac în eclipse de Soare. Nu avem decât două. Prima eclipsă de Soare din an este pe data de 20 aprilie, când este Lună nouă în Berbec, iar cea de a doua va fi pe data de 14 octombrie 2023, va fi o eclipsă inelară și va fi în tandem cu Luna nouă din Balanță.

Astrologii le analizează în paralel, iar evenimentele care se petrec în preajma primei eclipse de Soare, din data de 20 aprilie, este posibil să își găsească rezolvarea și finalitatea în jurul datei de 14 octombrie, la următoarea eclipsă de Soare.

Zodiile afectate de prima eclipsă de Soare din acest an trebuie să fie atente ce decizii iau acum, ce investiții fac, ce planuri dezvoltă pentru că este posibil ca acestea să se încheie abia în octombrie, din cauza unor amânări sau schimbări neprevăzute.

Cinci zile marcate de eclipsa de Soare din 20 aprilie

Influența oricărei eclipse este deosebit de puternică în primele cinci zile de la evenimentul astral. Așadar, în perioada 20 – 25 aprilie trebuie să fim foarte atenți ce dorințe se împlinesc, ce planuri ne facem și ce schimbări apar. Șase zodii vor fi profund afectate de această eclipsă și unele dintre ele este posibil să își schimbe drumul pe care mergeau. Dar poate că schimbările vor aduce lucruri bune, dacă știu să profite de unele conjuncturi.

De asemenea, trebuie să ținem cont de faptul că efectele deciziilor pe care le luăm în zilele eclipsei se vor resimți timp de aproape cinci – șase luni. Iar dacă luăm decizii majore legate de familie, de copii sau de carieră trebuie să ne pregătim pentru un drum nou, cu noi provocări.

Zodii profund afectate de eclipsa de Soare din Berbec

Această eclipsă de Soare se petrece pe ultimele două grade din zodia Berbecului. Foarte curând după eclipsă, la câteva ore, Soarele va părăsi zodia de Foc a Berbecului și va intra în zodia Taurului, acolo unde se află deja Venus și Mercur. În data de 21 aprilie, Mercur va intra în mișcare retrogradă în Taur și va reveni la mersul lui direct abia pe data de 14 mai.

Prima eclipsă de Soare a anului sosește într-o conjunctură deosebită, trece dintr-un semn de Foc într-un semn de Pământ, se opune unui semn de Aer (Balanța) și este urmată de retrogradarea unei planete puternice (Mercur). Cu o asemenea conjunctură, vor fi multe zodii afectate și ne putem aștepta la tot felul de situații neprevăzute.   

Berbec

Ziua de 20 aprilie, când va avea loc prima eclipsă de Soare a anului, este ultima zi când Soarele se mai află în zodia Berbecului. Cu toate acestea, influența eclipsei va fi puternică și se va resimți asupra proiectelor personale.

Berbecii care iau decizii noi în aceste zile trebuie să calculeze din timp dacă își permit financiar să le susțină. Ei vor fi înclinați să acționeze din instinct și este posibil să piardă mulți bani.

Taur

Imediat după eclipsă, la câteva ore, Soarele va trece din Berbec în Taur, astfel că influența eclipsei va împrumuta energia acestui semn de Pământ. Pentru nativii Tauri, eclipsa hibridă din data de 20 aprilie poate însemna noi investiții.

Atenție, însă, la calitatea serviciilor și obiectelor pe care vreți să le cumpărați. Poate fi o perioadă excelentă pentru achiziția unei case, dar nu pentru și pentru investiții care își pierd valoarea în timp.

Rac

Luna nouă din Berbec este, în general, un moment dificil pentru nativii Raci. Cu atât mai mult trebuie să fie atenți în aprilie, din cauza eclipsei de Soare care se formează în timp ce Luna nouă ajunge în Berbec.

Dragostea, liniștea și relația de cuplu vor fi profund afectate. Nativii Raci trebuie să evite să ia decizii singuri și să discute toate amănuntele cu partenerii de viață. Este posibil să ia decizii nepotrivite pe termen lung!

Gemeni

Eclipsa de Soare din Berbec este urmată la scurt timp de mișcarea retrogradă a lui Mercur în Taur. Profund afectați de orice schimbare pe care o declanșează Mercur, Gemenii vor traversa câteva zile mai dificile. Este posibil ca veștile pe care le primesc să nu fie prea bune.

Nativii Gemeni trebuie să fie pregătiți sufletește să facă față unor încercări emoționale puternice. Cineva drag are de suferit și trebuie să lupte să își țină moralul sus!

Leu

Eclipsa de Soare din Berbec se va răsfrânge și asupra nativilor din zodia Leului. Sunt două zodii de Foc care au multe puncte în comun. De data aceasta, eclipsa nu le este prea favorabilă nici Berbecilor, nici Leilor. Trebuie să fie atenți cu banii lor, cu proiectele personale și cariera lor.

Nativii Lei își pot croi un drum nou, pot găsi acum un alt loc de muncă, dar trebuie să fie atenți pentru că ceea ce pare extraordinar la început se poate dovedi doar o bulă de săpun.  

Balanță

Soarele din Berbec se opune zodiei Balanță, iar opoziția Foc – Aer nu face decât să amplifice puterea eclipsei pentru nativii Balanță. Dintre toate zodiile profund afectate de prima eclipsă de Soare a anului, Balanța se poate considera cea mai norocoasă.

Deciziile și acțiunile pe care le încep nativii din Balanță după data de 20 aprilie se vor încheia în favoarea lor la mijlocul lunii octombrie, când va fi a doua eclipsă de Soare din acest an, odată cu Luna nouă din Balanță din ziua de 14 octombrie.

Balanțele trebuie să cântărească bine ce au nevoie și ce pot face cu resursele proprii și să acționeze. Va fi un moment prielnic pentru tot felul de decizii legate fie de muncă, de afaceri, de investiții sau de copii.