Berbecul, soțul comandant

Uneori, siguranța bărbatului Berbec se poate transforma în aroganță. Se crede capul familiei și consideră că este de datoria lui să verifice și să comande totul. Dacă nu este ascultat, devine irascibil și nervos, dar nu ți-o arată întotdeauna. Dacă se căsătorește cu o Balanță sau cu o nativă din Leu, vor face casă bună și răbufnirile lui de șef vor fi ținute în frâu. Alături de alte zodii,  căsnicia va fi presărată de multe momente tensionate.

Taurul, bărbatul posesiv

Bărbatul Taur nu este prea sofisticat în dragoste și nici plin de fantezie în relația intimă, cu toate acestea reușește să își mulțumească partenera și să aibă o căsnicie liniștită… atâta vreme cât se simte iubit și admirat. Fiind posesiv din fire și gelos, un iubitor al tradițiilor familiale, va fi mereu cu ochii în patru când soția este înconjurată de bărbați atrăgători. Ține foarte mult la satisfacerea apetitului său senzual și nu suportă concurența.

Gemeni, zodia soților călători

Nativul Gemeni este un distrat, uită toate aniversările, uită când este ziua de naștere a soției, dar reușește să fie o companie foarte plăcută. Este inteligent și diplomat, știe să povestească și să te cucerească din cuvinte. Cu el, ai mereu voie bună în casă, dar trebuie să îi suporți capriciile când îl apucă dorul de ducă și nevoia de independență. O soție pisăloagă și posesivă nu va rezista prea mult lângă un bărbat din Gemeni. Nu va ezita să ceară divorțul, dacă nu este fericit.

Racul, un bărbat de casă

Bărbatul Rac pare vulnerabil din punct de vedere emoțional și își exprimă cu greutate sentimentele. Spiritul său visător și copilăresc se adaptează cu greu la necesitățile casnice de zi cu zi. Cu toate acestea, familia este cea mai importantă pentru el, deoarece îi oferă echilibrul interior de care ai nevoie și este locul drag unde se refugiază departe de realitatea dură. Marele lui defect este gelozia. Poate fi gelos până și pe prietenele soției sau pe animalul ei preferat, poate fi gelos până și pe lucrurile care o fac fericită, dacă el nu le are.

Leul, bărbatul dificil

Dominator, solicitant și plin de capricii, soțul Leu poate fi un bărbat dificil, dacă nu ești femeia docilă de care are nevoie. Cu toate acestea, familia și copiii sunt foarte importanți pentru el și face tot posibilul să nu le lipsească nimic. În schimb, cere și Luna de pe cer! Soția trebuie să fie la înălțimea visurilor lui, altfel îi va întoarce spatele fără urmă de regret. Cel mai bine s-ar înțelege cu femeile din Săgetător sau Vărsător.

 

Fecioara, soțul fidel

Mariajul cu un bărbat din Fecioară nu este niciodată ușor, indiferent de zodia soției. Îi lipsește pasiunea, totul la el trebuie să fie ordonat, oranizat, bine stabilit între limitele pe care le impune. Nu poate fi spontan și pasional, dar multe femei îl admiră pentru fidelitatea de care dă dovadă, în pofida tuturor greutăților. Și mai are un defect pe care încearcă să îl țină bine ascuns: este avar cu ceilalți, dar mai puțin cu sine.

Balanța, bărbatul aventurilor

Nativul Balanță se simte bine lângă o femeie puternică și capabilă să conducă gospodăria, să rezolve ea toate problemele, în timp ce el se ocupă doar de lucrurile care îi fac plăcere. Știe să evite orice conflict în cuplu și destinde atmosfera cu o cupă de șampanie sau cu un buchet de flori. Este un galant, dar nu numai cu soția lui. Se spune că bărbații din Balanțe nu refuză nicio aventură, dacă nu sunt îndrăgostiți lulea de partenerele oficiale. Ei colecționează aventurile sentimentale, fără să pună în pericol căsnicia.

Scorpionul, mereu la cârmă

Bărbatul Scorpion pretinde să fie ascultat, dă ordine și nu prea ține cont de opinia soției, decât dacă este neapărat nevoie. Își iubește familia, știe să fie tandru cu soția sa, dar poate fi în același timp și gelos, și infidel. Uneori este egoist, alteori dezinteresat și obositor, dar va rămâne toată viața alături de cea pe care o iubește, mai ales dacă au și copii împreună. Cel mai bine se înțelege cu femeia din Taur, familistă și bună gospodină.

Săgetătorul nu are înclinație spre viața domestică

Căsnicia este un fel de robie pentru Săgetătorul idealist și aventurier. Îi plac călătoriile lungi, se bagă în tot felul de combinații riscante, doar pentru a simți adrenalina, este atras de viața mondenă și are numeroase activități sociale. Pe acasă, nu face mare lucru, din contră se plictisește și poate pleca oricând, după bunul plac. Dacă are o căsnicie monotonă va fi nefericit și va încerca să fugă de orice responsabilitate. Are nevoie de o parteneră exact ca el, libertină, amatoare de distracții și călătorii pentru a se simți iubit.

Capricornul, soțul autoritar

Se căsătorește din comoditate, ca să se bucure de confort și de toate avantajele unei căsnicii tihnite. Dar este un egoist, interesat doar de propria persoană, și prea puțin interesat de fericirea soției. Autoritar și econom, impune tot felul de restricții în casă, se gândește cum să organizeze mai bine lucrurile, dar nu știe să ajute și să asculte. Pentru el, imaginea soției este mult mai importantă decât dorințele și sentimentele ei.

Vărsătorul, soțul – prieten

În căsniciile lungi, Vărsătorul are tendința să se comporte cu soția așa cum se poartă cu prietenii. Este distrat, distant, nu se implică prea mult în viața ei și nu se dăruiește total. Preferă femeile inteligente, celor pasionale, pentru că așa are parte de mai multă libertate. Este generos și șarmant, cuceritor, dar nu știe să fie și pasional. Are nevoie de o soție care să facă totul în casă și să aibă grijă de copii singură, deoarece el are mereu altceva de făcut. Dacă soția îl acceptă așa cum este, căsnicia va dura o viață.

Pești, bărbatul care face compromisuri

Bărbatul din Pești este considerat un soț bun și iubitor, atașat de familie, dar cam dezorganizat și risipitor. Este și un gurmand adevărat, fiind atras de femeia care este bună gospodină și gătește fără cusur. Este grijuliu și afectuos, iar în situațiile dificile poate face compromisuri mari, numai ca persoanele dragi lui să fie fericite. În familie, este un tată bun și va face tot posibilul să își ajute copiii, mai ales dacă are o situație financiară prosperă.

foto: Flickr.com