Chakrele principale ale organismului uman sunt situate pe linia mediană a corpului, de la baza coloanei vertebrale până la frunte. Ele reprezintă puncte de energie în care se întrepătrund forțele telurice și forțele astrale, influențând dezvoltarea, sănătatea și echilibrul fiecăruia dintre noi.

  1. Chakra Rădăcinii asigură legătura cu pământul și reprezintă vitalitatea și soliditatea organismului. În funcție de energia ei, se dezvoltă voința și independența, identitatea de sine și nevoia de stabilitate.
  2. Chakra Sacrală, situată la un deget sub ombilic, reprezintă instinctele, intuiția și presentimentele. Ea influențează subconștientul, dorințele intime, pulsiunile și emoțiile. Energia ei deschide sensibilitatea față de ceilalți și dezvoltă sinele interior.
  3. Chakra Plexului Solar influențează stările afective și stările psihice. Ea controlează câmpul de protecție împotriva energiilor negative. Prin energia ei, emoțiile, trăirile, tot ceea ce învățăm și simțim modelează forța noastră interioară.
  4. Chakra Inimii este punctul de comunicare cu energia telurică. Ea reprezintă capacitatea noastră de iubire și dăruire, compasiunea și empatia. Cu cât este mai dezvoltată, cu atât persoana respectivă este mai iubitoare și generoasă.
  5. Chakra de la Baza Gâtului se află în dreptul glandei tiroide și este responsabilă cu relația noastră față de ceilalți. Este chakra comunicării, a responsabilității și a creativității. Ea transformă dorințele și sentimentele în fapte și face legătura dintre inimă și creier, între energiile sacrale și cele spirituale.
  6. Chakra Celui de al Treilea Ochi sau Ochiul lui Shiva, situată între sprâncene, semnifică gândirea, puterea mentală, înțelepciunea, clarviziunea. Este chakra puterii și a controlului și ea ajută la progresul ființei umane în cadrul societății, pe plan profesional și social.
  7. Chakra Coroanei, situată în vârful capului, face legătura între om și divinitate, corespunde energiilor astrale și influențează viața spirituală. Această chakra dezvoltă intuiția, puterea sufletului și sinele superior.

Află care este chakra principală a zodiei tale

3425595058_b3cea1ea83_z

Berbec – Chakra Plexului Solar

Energia acestei chakre te ajută să fii stăpână pe tine, să îți controlezi destinul și să folosești orice împrejurare pentru a fi mai puternică. Dacă forța acestei chakre slăbește, este posibil să apară probleme digestive și boli ale organelor interne, în special rinichii și ficatul. În plan mintal, ea poate favoriza apariția depresiei.

Taur – Chakra Inimii

Chakra zodiei tale veghează inima, sistemul circulator și sistemul imunitar. În cazul în care energia ei slăbește, sănătatea ta poate fi grav afectată, de aceea este foarte important să ai un stil de viață sănătos și echilibrat. Pe de altă parte, Chakra Inimii este cea care te ajută să fii echilibrată în gândire și să pui accentul pe iubire, afecțiune și fericirea familiei.

Gemeni – Chakra Gâtului

Accentul acestei chakre cade pe ușurința comunicării și pe puterea cuvântului. Ea controlează vorbirea, auzul, echilibrul întregului organism, exprimarea ideilor și a sentimentelor. Dacă energia acestei chakre este scăzută, pot apărea tensiuni în relația cu ceilalți, disensiuni, dar și probleme medicale legate de echilibru, precum vertijul și amețelile.

Rac – Chakra Celui de al Treilea Ochi

Această chakră controlează în mare măsură sistemul nervos central, văzul și imaginația. Ea sporește creativitatea și sensibilitatea, înclinația spre învățătura spirituală. În cazul în care energia ei este în regres, poate apărea tendința de izolare, sentimentul de singurătate și gânduri negative.

Leu – Chakra Coroanei

Dacă energia acestei chakre este echilibrată, beneficiezi de putere și înțelepciune, ai acces la un nivel înalt de cunoaștere. Dacă nu știi să cultivi influența ei, puterea chakrei se va întoarce împotriva va și vei deveni vanitos, arogant, disprețuitor, riscând să pierzi statutul pe care îl ai.

Fecioară – Chakra Gâtului

Spre deosebire de Gemeni, această chakră are o influență mult mai subtilă asupra zodiei tale. Energia ei controlează simțul responsabilității, ocrotirea familiei, atracția către ordine și reguli. Dacă apar dezechilibre în fluxul energetic, devii o persoană cârcotașă, severă, nerăbdătoare și obsedată de control. În planul sănătății, pot apărea probleme cu tensiunea arterială.

Balanță – Chakra Inimii

Toleranța, compasiunea și simțul dreptății pentru care este lăudată zodia ta sunt date de energia Inimii. Ea te face să trăiești iubirea la un nivel superior, dar, când energia scade, apar dezechilibre puternice. Te simți tot timpul slăbită, bolnavă, devii ipohondră și îți faci griji din toate nimicurile.

Scorpion – Chakra Plexului Solar

Energiile telurice transmise de această chakră te ajută să fii optimistă, puternică, să trăiești fiecare zi cu pasiune și să îi cucerești pe cei din jur. În cazul unor dezechilibre, te vei închide în tine și vei fi tentată să te răzbuni pe cei care crezi că îți vor răul. Scăderea energiei din Plexul Solar te determină să fii avidă de putere și să îi rănești pe cei din jur.

Săgetător – Chakra Sacrală

Când viața ta este armonioasă, ești iubitoare, tandră, creativă și plină de energie, pe care o primești de la chakra sacrală. Aceasta influențează glandele sexuale, hormonii, dar și stările de spirit. Păstrează echilibrul pe care ți-l dăruiește și ai grijă de starea ta de bine. În caz contrar pot apărea confunzii mentale și emoționale, poți face excese de tot felul și poți lua decizii greșite.

Capricorn – Chakra Rădăcinii

Stabilitatea, siguranța de sine și puterea interioară a Capricornului sunt susținute de energia chakrei de bază. Ești o persoană dinamică, muncitoare și duci o viață echilibrată din toate punctele de vedere. Dacă pierzi această energie, nu vei reuși să te mai adaptezi la mediul din jurul tău și vei avea de suferit, atât psihic, cât și fizic.

Vărsător – Chakra Rădăcinii

Te simți puternică și găsești resurse nelimitate pentru proiectele tale, dacă ești iubită și ești susținută de ceilalți. Trebuie să îți impui un stil de viață foarte echilibrat, de la alimentație și îngrijire personală, până la viața de cuplu. Când apar dezechilibre, simți că totul în jur se transformă în haos, începe să îți fie teamă de viitor, iar sentimentul de angoasă poate afecta starea de sănătate, în special sistemul endocrin și organele influențate de acesta.

Pești – Chakra Sacrală

Devotamentul, capacitatea de dăruire și generozitatea Peștilor sunt ocrotite de energia sacrală. Datorită ei, zodia ta are o înclinație spre energiile spirituale, spre misticism și religie. În momentele de cumpănă, când energia chakrei scade, îți vei pierde abilitatea de a presimți pericolele, intuiția va fi afectată, precum și armonia ta interioară, ceea ce va avea repercusiuni și asupra familiei.

sursa foto: Flickr.com