Semnul astral pe care îl poartă zodia Scorpionului este asociat cu începutul şi sfârşitul, cu moartea și renașterea, iar nativii lui au caractere puternice, dar și o mulțime de secrete.

Pătrund ușor în sufletele celorlalți

Cei născuţi sub acest semn au o privire care îţi pătrunde în suflet şi sunt în stare să descopere secrete pe care le crezi bine ascunse. Scorpionii sunt firi ascunse şi pătrunzătoare și fini psihologi. Citesc cu multă acurateţe caracterele celor din jur, dar nu lasă niciodată să se vadă ce gândesc cu adevărat. Este o calitate surprinzătoare pentru Scorpioni, considerați mai agresivi decât alte semne.

Tendință spre izolare și pasivitate

În vremurile vechi, zodia Scorpionului era reprezentată de fapt printr-un vultur, o imagine mult mai potrivită pentru tendința spre izolare pe care o are această zodie. Se spune că Scorpionii sunt greu de cunoscut și greu de uitat. Sunt introvertiți și au un număr limitat de prieteni. Nu lasă niciodată să se vadă ce gândesc și ce doresc cu adevărat.

Permanent în căutarea liniștii

Zodia Scorpionului are polaritate negativă, fiind cunoscută şi drept Zodia Misticului sau a Căutătorului. Sufletul Scorpionilor este dominat de o furtună de sentimente, chinuit de întrebări şi aflat în căutarea liniştii pe care rareori o găseşte. Îi place să urmărească și să descopere adevărul sau taine bine ascunse. Când este pasionat de ceva, muncește din răsputeri, dar are pretenția să fie recompensat pe loc.

Nativii din zodia Scorpionului, foarte ambițioși

Deși nu lasă să se vadă acest lucru, Scorpionilor le place să fie primii în orice și nu suportă să fie întrecuți de alții mai buni ca ei. Nu suportă nici să primească sfaturi de la nimeni, nu cer părerea nimănui și nu suportă să fie conduși. O asemenea atitudine le aduce, însă, multe deservicii, deoarece nu întotdeauna reușesc să ia singuri cea mai bună decizie.

Detestă prefăcătoria

Scorpionii detestă să fie mințiți în intimitate și își dau seama imediat când partenerii sau partenerele lor se prefac în dragoste. Ei nu se prefac niciodată. Dacă nu le place de cineva, pleacă mai departe.