Eclipsa de Soare din Leu are un caracter profund reformator și nu va lăsa lucrurile la voia întâmplării, mai ales pentru cei care sunt vizionari și dornici de acțiune. Marte intră în mișcare retrogradă, dar Mercur revine la mersul direct în cea de a doua jumătate a lunii. Venus traversează semnul Balanței, căutând echilibrul în situațiile cele mai complicate, iar Saturn ne presară zilele cu provocări de tot felul. Cu toate aceste schimbări astrale, este imposibil ca zodiile să se bucure de o lună liniștită. Insă trei dintre ele pot alege schimbarea, când lucrurile nu merg așa cum își doresc.

Leul, zodia de sacrificiu în luna august

Marcată de o eclipsă puternică de Soare, zodia Leului nu prea are clipe de tihnă luna aceasta. Toate planurile care nu au fost bine puse la punct se complică și se întorc împotriva lor. Eclipsa are o energie fenomenală, care le poate dezvălui sursa greșelilor, dar și resurse noi pentru a face o alegere mai bună. Leii nu trebuie să ezite, nu trebuie să facă niciun pas înapoi. Nu pot merge decât înainte și sunt adevărat norocoși dacă pot alege schimbarea cea mai bună pentru ei.

Capricornul poate alege schimbarea care îl caracterizează

Cea de a doua zodie profund influențată de mișcările astrale majore ale lunii august este Capricornul. În această zodie se află acum Marte, astrul schimbărilor și al deciziilor rapide, care se va afla în mișcare retrogradă de la 12 la 27 august. Este posibil ca, în perioada de retrogradare, unele situații dificile să rămână înghețate în timp sau să se complice.

Este vorba de relațiile de afaceri sau de relațiile de dragoste. Dar, de îndată ce retrogradarea ia sfârșit, soluțiile necesare se deblochează, oamenii acționează spre interesul comun și începe să se simtă schimbarea de care au nevoie.

Balanța și schimbările necesare

Dacă Leii sau Capricornii trec mai întâi prin încercări dificile, înainte de a avea șansa să aleagă ceea ce le trebuie cu adevărat, Balanțele vor avea o lună mult mai bună. Și ele vor avea parte de câteva momente tensionate, mai ales în prima jumătate a lunii, dar lucrurile nu vor fi chiar atât de complicate.

Balanțele care se confruntă cu dileme, cu probleme de familie, cu necazuri la serviciu sau în dragoste vor avea mai mult timp la dispoziție să își dea seama ce le trebuie cu adevărat. Ele pot alege schimbarea benefică după o matură chibzuință și vor avea numai avantaje pe viitor.

foto: Shutterstock