Cafeaua are multe aplicații interesante în viața noastră. Pe lângă licoarea savuroasă pe care o cunoaștem majoritatea dintre noi, aceasta poate fi utilizată ca vopsea naturală, îngrășământ pentru plante, scrub pentru corp, mască pentru ten, etc.

Părul capătă strălucire naturală

Cafeaua poate fi numită mai degrabă un nuanțator, căci fiind vorba de un produs natural acesta se va duce cu fiecare spălare. Dar poți repeta procedeul săptămânal sau mai des în funcție de culoarea pe care o aveți la păr.

Părul tău va fi mai strălucitor, firele mai rezistente, sănătoase. Cafeaua stimulează creșterea firelor de păr.

Poate fi folosită pe perioada sarcinii ca alternativă la vopseaua obișnuită ce are în compoziție peste 5.000 de produse chimice, multe considerate cancerigene.

Cum utilizezi cafeaua ca vopsea pentru păr

– fă o cafea tare, preferabil un espresso. Sunt indicate cafelele organice, cele obișnuite mai conține câțiva aditivi chimici.
– lasă cafeaua la răcit
– amestecă două părți de balsam cu o parte cafea răcită și 2 linguri de zaț de cafea
– întinde bine această pastă pe păr și las-o să acționeze 1 oră

Părul tău va avea reflexe ciocolatii

Cafeaua simplă pentru părul tău

Prepară o cantitate mai mare de cafea, de preferat mai tare. Las-o la răcit.

Spală-ți părul cu șampon, iar apoi călătește cu cafea. Acoperă capul cu o cască de baie, pungă, etc și lasă să acționeze 20-30 de minute.

Folosește oțet de mere pentru a scăpa de resturile de cafea rămase în păr. Oțetul ajută și scalpului și părului.

Pentru clătirea finală folosește apă călduță.

O altă metodă este folosirea unui pulverizator cu cafea concentrată. Se aplică pe părul șamponat, se piaptănă, și se lasă să acționeze tot 20-30 de minute. La final clătește cu apă caldă.

Sursă Foto Flickr.com