Scorțișoara este folosită la prepararea deserturilor, a unor băuturi, în preparate culinare, în cosmetică, în sănătate.

Despre ea se cunoaște că este bogată în antioxidanți, fapt ce ajută la prevenirea îmbătrânirii și a stresului. Iar beneficiile sale nu se opresc aici.

Scorțișoara și memoria

Mirosind această mirodenie ne este stimulată memoria. Mai putem mesteca gumă cu aromă de scorțișoară sau ne putem pune în apropiere un recipient care să conțină scorțișoară Va parfuma și încăperea.

Înlătură durerile de cap

Este un remediu natural când ne confruntăm cu o durere de cap. De asemenea, scorțișoara ameliorează și migrenele.

Inamic al microbilor, bacteriilor și fungilor

Are proprietăți antivirale și antimicrobiene. Este inamic al bacteriei E.coli, acționează ca antifungic în mediul în care este prezentă candida. Ea mai inhibă dezvoltarea bacteriilor și alterarea produselor alimentare.

Luptă împotriva kilogramelor în plus

Are ca efect scăderea apetitului, inhibă nevoia de dulce. Cand simți nevoia să guști din ceva interzis, miroase puțină scortisoara. O puteți adăuga în lapte, ceai sau cafea.

Amestecul format din un pahar cu apă, o linguriță de scorțișoară, două lingurițe de miere este benefic celor care vor să slăbească. Licoarea se bea jumătate seara, jumătate dimineața, pe stomacul gol.

Ajută imunității organismului

Scorțișoara ajută la imunitatea organismului, eliberează stresul, ne scapă de gripă, tuse, infecții virale, afecțiuni respiratorii, ameliorează simptomele gastritei, previne apariția ulcerului gastro-duodenal.

Beneficiile scorțișoarei sunt multe, important este să o includeți în alimentația dumneavoastră, în cazul în care nu vă este contraindicată.

Sursa Foto: Flickr