Mocheta și mobilierul sunt pline de chimicale

Există anumite substanțe chimice are sunt folosite la curățarea mochetelor și mobilierului din birouri.

Aceste chimicale pot ajunge în fluxul tău sanguin prin absorbție, le poți inhala și dezvolta astmul sau alte alergii.

Formaldehida este una dintre substanțele din chimicale care îți pot afecta sănătatea.

Inhalarea substanței pe lungă durată poate cauza cancer, infertilitate, probleme la glanda tiroidă și un colesterol crescut.

Mediu propice răspândiri răcelilor

Strănutatul sau tusea sunt două fenomene comune în orice birou, mai ales în perioadele de schimbare a vremii.

Cel mai des, la birou, te poți îmbogăți cu o răceală, gripă, ele fiind cele mai ușor de transmis.

Nivelul ridicat de dioxid de carbon în sălile comune

La birou împarți spațiul cu mulți alți colegi, acolo se desfășoară munca, iar acest lucru atrage după sine nivelul crescut de dioxid de carbon din camere.

Acesta poate avea un impact negativ asupra angajaților.

Dioxidul de carbon este un gaz lipsit de culoare, miros și gust și este produs atunci când expirăm. Deci noi suntem prima sursă a producerii de CO2.

Vei fi surprins de concerntrația de CO2 din exterior este de 380 părți la milion, în timp ce, în interior, aceasta crește cu câteva sute.

Metode de supraviețuire la birou

Spală-te pe mâni cât mai des având în vedere că este inevitabil să nu atinci anumite obiecte din încăpere pe durata programului de lucru.

Cel puțin o dată pe săptămână curăță biroul. Chiar dacă este personal care face acest lucru, ar fi indicat să o faci și tu mai ales că o cârpă folosită pe mai multe birouri ajunge și la tine, iar efectul este exact cel invers curățeniei.

Fă o pauză din emisia de CO2 de la birou și ieși afară, la aer curat. O mini plimbare de 10 minute poate normaliza nivelul de dioxide carbon din organismul tău.

Mai putem aminti de aerul condiționat pe timp de vară care este o sursă de infestare cu bacterii nesănătoase dacă nu este curățat periodic.

Nu uitați nici de poziția și distanța față de calculator. În timp, puteți avea probleme cu vederea, dacă stați prea aproape de computer.

De asemenea, dacă spatele nu este ținut drept atunci intervin anumite probleme la coloană.

Nici statul îndelung pe scaun nu este sănătos. Periodic faceți o pauză în care să vă mișcați puțin.

Sursa Foto Flickr

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.