Folia de aluminiu este prezentă mai în toate bucătăriile și este preponderent folosită la păstrarea produselor proaspete în frigider, la preparea unor mâncăruri la cuptor, etc.

Ea are utilizări cu mult mai multe decât ne-am gândit noi, unele dintre ele fiind extrem de utile.

Folia de aluminiu curăță argintul

Dacă ai produse din argint care s-au înnegrit atunci pune o bucată de folie într-un bol de sticlă, adaugă 2 linguri de sare și praf de copt, apoi toarnă apă caldă. Scufundă obiectele pe care le ai de curățat timp de 5 minute sau mai mult, după caz. Argintăria își va recăpăta strălucirea.

Ține locul sârmei de vase

Formează un fel de bilă din folia de aluminiu și folosește-o la curățatul vaselor și oalelor din bucătărie.

Redă strălucirea bijuteriilor

Într-un vas de sticlă pune folie de aluminiu, apă, puțin detergent și scufundă bijuteriile care și-au mai pierdut din strălucire.

Păstrează aragazul curat

Poți pune folie de aluminiu pe grătarul cuptorului pentru a nu se mai murdări sau pentru ca mâncarea să nu mai ajungă direct pe fundul cuptorului. Poți pune folie și pe aragaz pentru a-i prelungi aspectul plăcut, mai ales în cazul în care coci diverse legume pe flacăra de la aragaz.

Crustă delicioasă pentru tarte

tarta

Foto

Data viitoare când vei face vreo tartă pune pe margini folie de aluminiu. Așa nu se va arde ci va căpăta o crustă gustoasă. Poți înveli și partea superioară a pulpelor când gătești un pui la cuptor pentru ca acestea să nu se mai ardă.

Păstrează căldura emanată de calorifere

Dacă pui între calorifer și peretele exterior al camerei folie de aluminiu, aceasta va ajuta la reducerea pierderii de căldură pe timp de iarnă și vei simți câteva grade în plus la termometru.

Îndepărtează rugina

Cu ajutorul unei bucăți de folie strânse în mână poți curăța obiectele ruginite din gospodărie. O umezești, iar apoi freci locurile afectate de rugină.

Sigilează pungile

Cu ajutorul unei bucăți de folie și a unui fier de călcat poți sigila pungile de alimente desfăcute, pentru ca acestea să-și păstreze prospețimea.

Curăță grătarul

Cu ajutorul unei bucăți mototolite de folie curăță grătarul pentru a îndepărta resturile de grăsimi arse.

Păstrează prospețimea bananelor

Înfășoară folie pe tijele groase ale bananelor pentru a păstra fructele proaspete și galbene mai mult timp.

Ascute foarfecele

foarfeca

Ia o folie de aluminiu și taie în ea cu foarfeca pe care vrei să o ascuți. Repetă procedura de mai multe ori până când rezultatul va fi cel dorit.

Previne uzura lăsată de mobilierul greu pe covoare

Pune o bucată de folie de aluminiu sub picioarele mobilierului greu din cameră ce este așezat și pe covor. Vei evita, astfel, urmele neplăcute ale greutății, deseori greu de reparat.

Înjumătățește timpul de călcat rufe

Pune o bucată de folie pe masa de călcat, sub husă, iar astfel vei călca articolul pe ambele părți, în același timp.

Amplificator WiFi

Pentru a avea o conexiune mai bună la semnalul WiFi pune o bucată de aluminiu, gen antenă parabolică, în spatele router-ului.

Ajută plantele

Poți face un fel de cadru din folie de aluminiu pe care să îl pui în jurul plantei. Astfel, ea va avea lumină din toate părțile.

Planșa de amestecat culori pentru pictură

Înfășoară folie de aluminiu pe o farfurie, tavă, etc. În acest fel vei avea propria ta planșă de amestecat culorile fără a mai cheltui bani pe produsele din magazine.

Forme pentru prăjituri

Poți realiza forme pentru prăjituri asemenea celor metalice folosind folia de aluminiu. Așa îți poți folosi creativitatea, dar îi poți antrena și pe cei mici în jocul tău.

Ajută la funcționarea bateriilor

Dacă ai rămas fără baterie pune puțină folie în partea opusă arcurilor din produsul, adică unde este minusul.

De ajutor la zugrăveli sau vopsiri

Dacă ai de vopsit sau zugrăvit anumite suprafețe și nu vrei să treci dincolo de limita stabilită poți pune folie de aluminu pentru departajare. Acest lucru este mai mult valabil pentru vopsirea unei uși, a unei rame, etc.

După cum vedeți, utilizările foliei de aluminiu sunt nenumărate, iar ele nu se opresc aici. Fiecare dintre noi poate descoperi, din întâmplare, o nouă metodă de a folosi folia de aluminiu.

Sursa Foto pinterest.com

Save