Integrează mișcarea în stilul tău de viață și profită din plin de legumele de sezon

Conf. Univ. Dr. Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru în Comitetul Consultativ în Nutriție Herbalife, este de părere că mișcarea și alimentația sănătoasă sunt cheia unei inimi puternice. Sportul este benefic fiecărui organ sau țesut, beneficiile fiind până la nivel de celulă și ne recomandă ca fiecare dintre noi să își găsească cea mai bună și cea mai agreabilă formă de mișcare și să o practice zilnic. De asemenea, la fel de importantă este și o alimentație echilibrată, bazată pe legume și fructe – în special cele de sezon: sunt lipsite de colesterol și grăsimi saturate, sunt bogate în fitonutrienți activi și conțin multe vitamine și minerale implicate în buna funcționare a inimii. 

Include în dieta ta beta glucanii și acizii grași Omega 3

,,Însă pe lângă fructele și legumele care joacă un rol foarte important, toamna aceasta mai avem un aliat potrivit scăderii colesterolului.: cerealele. Unele cereale conțin fibre speciale, numite beta glucani, care scad absorbția colesterolului ce provine atât din alimente, cât și din bilă. Ca atare, chiar dacă nu se absorb, beta glucanii reușesc performanța de invidiat de a scădea și colesterolul endogen, cel produs chiar de organismul nostru. Iar dintre cereale, ovăzul are cantitatea cea mai mare de betaglucani”, declară Conf. Univ. Corina Zugravu.

Cu doar 25kcal pe porție, 3g de fibre și 3g de beta-glucani pe porție, Beta heart® conține ingredientul cheie OatWell™ beta-glucan din ovăz*(fibre solubile care apar natural în cereale) care contribuie la scăderea sau menținerea nivelului de colesterol în parametri optimi. Nu conține zaharuri sau îndulcitori artificiali și este foarte ușor de integrat în dieta zilnică. Se prepară cu apă, suc de fructe sau se poate adăuga în shake-ul preferat. 

Pentru o inimă sănătoasă este important să incluzi în dieta ta și acizii grași Omega 3. Acizii Omega 3 cu lanț mai scurt se găsesc în semințele și uleiul de in și cânepă, în uleiul de rapiță, în semințele de chia, în unele fructe oleaginoase, iar cei cu lanț lung se găsesc în carnea de pește și în microalge. O alegere potrivită, în acest sens, este și Herbalifeline® Max, un amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, acreditate de Friend of the Sea, care conține doi acizi grași esențiali: EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), cu beneficii pentru inimă**, vedere*** și creier***. EPA și DHA contribuie la funcţia normală a inimii, cât și la menținerea concentrației normale de trigliceride în sânge**** și a tensiunii arteriale normale. Toate ingredientele din Herbalifeline® Max sunt încapsulate într-o capsulă de gel vegetarian.

Pentru un plus de inspirație în bucătărie și o supriză plăcută pentru cei dragi, iată cum poți integra produsul Beta heart® într-un preparat delicios și prietenos pentru inimă – o rețetă în care poți folosi peștele cod și pe care o poți găsi în Cartea de bucate Herbalife Nutrition:

COD

Țara de inspirație: Portugalia

Porții: 8

INGREDIENTE:

  • 700 g cod proaspăt
  • 300 g de pâine
  • 300 ml lapte semi-degresat
  • 4 măsuri (24 g) de F3 PPP
  • 4 porții (31 g) de Beta heart®
  • 2 cepe medii, tăiate mărunt
  • 100 g morcov ras
  • 50g brânză rasă tip cheddar cu conținut scăzut de grăsimi
  • 1½ linguri ulei de măsline
  • 300 ml supă de legume (cu conținut scăzut de sare)
  • piper după gust
  • ½ lingură de ulei de măsline pentru uns

MOD DE PREPARARE

În această rețetă, peștele se poșează, pentru a obține o masă suculentă. Preîncălzește cuptorul la 200° C. Poșează ușor codul în lapte, timp de 7-12, minute până când e bine pătruns. Îndepărtează coaja de pâine, apoi taie în felii sau rupe în bucăți. După ce s-a gătit, transferă codul într-un vas, cu ajutorul unei linguri cu fante, și taie-l la dimensiunea dorită, asigurându-te că ai îndepărtat oasele și pielița. 

Pune pâinea în laptele cald și lasă la înmuiat. Sotează ceapa în 1½ lingură de ulei, până când se înmoaie și devine translucidă. Amestecă pâinea înmuiată în lapte până când amestecul este destul de omogen și adaugă-l peste ceapă împreună cu codul, morcovul, supa, F3 PPP și Beta Heart, apoi amestecă până se combină toate ingredientele.

Transferă amestecul într-un vas de copt uns ușor și presară brânză. Dă la cuptor pentru 30-40 de minute, până când partea superioară devine aurie.

Pont: Servește cu legume de sezon, roșii umplute sau legume italienești cu proteine (ambele rețete sunt disponibile în cartea de bucate Herbalife Nutrition). 

Atunci când produsele Herbalife Nutrition sunt folosite în rețete cu preparare termică, unele valori de vitamine din preparatul final pot diferi de cele de pe eticheta produsului.

Beta heart® și Herbalifeline Max nu sunt destinate diagnosticării, tratării, vindecării sau prevenirii niciunei boli. 

Produsele sunt disponibile exclusiv prin rețeaua de membri independenți ai companiei. Pentru mai multe informații despre produsele Herbalife Nutrition, contactează un Membru Independent Herbalife Nutrition aici: https://contact.herbalife.ro/.