Fă-ţi un program adaptat nevoilor tale

Adevărul este că nu există o reţetă unică de slăbire, valabilă pentru toţi. Ceea ce funcţionează pentru alţii este posibil să nu dea roade în cazul tău. Când vine vorba despre alimentaţie şi mişcare, suntem atât de diferiţi încât nu ne putem raporta la cei de lângă noi. Organismul tău are propriile mecanisme de funcţionare şi reacţionează la anumiţi stimuli. Pentru a găsi metoda cea mai bună de pierdere în greutate trebuie să începi, în primul rând, cu răbdare. Asumă-ţi acest angajament şi află care sunt alimentele sănătoase care te fac să slăbeşti, fără înfometare. Felul de a fi al fiecăruia impune un regim alimentar specific. Spre exemplu, dacă faci parte dintre cei care contabilizează numărul de calorii, foloseşte acest algoritm pentru a-ţi stabili mesele. Nu te descuraja dacă dieta-minune pe care ţi-a recomandat-o un prieten nu dă roade. Este normal să se întâmple aşa, câtă vreme tu ai un alt metabolism, alte arderi şi un alt stil de viaţă. Nu degeaba se numeşte „luptă“ cu kilogramele. Asumă-ţi această stare şi încearcă să dezvolţi o relaţie mai sănătoasă cu mâncarea, astfel încât mesele să nu mai fie doar o satisfacţie a gusturilor, ci și un aport de energie vitală.

Mişcarea ajută la menţinere

Exerciţiile fizice ajută la arderea caloriilor, creşterea metabolismului şi menţinerea unui tonus pozitiv. Poţi face mişcare într-un mediu organizat şi supravegheat sau în regim autodidact. Prima variantă este mai costisitoare, însă, te bucuri de asistenţă specializată. Cea de-a doua este mai accesibilă, nu doar din punct de vedere financiar, ci şi al timpului şi al disponibilităţii. Locul tău de mişcare poate fi acasă, în grădina proprie, în jurul blocului, în parc sau pe stadion. Cel mai important este să-ţi impui o disciplină şi un ritm constant. Plimbările de dimineaţa şi de seara sunt foarte bune pentru menţinerea în formă, mai ales dacă le supraveghezi cu ajutorul unei aplicaţii inteligente. Dacă vrei să creşti ritmul şi să nu depinzi de o sală de antrenamente sau de vremea de afară, poţi cumpăra de aici o bandă de alergat pe care să o instalezi acasă.

Alege să mănânci sănătos

Calorii, carbohidraţi, grăsimi, colesterol sunt noţiuni asociate cu partea negativă a unei alimentaţii. Nu, însă, întotdeauna, şi nu pentru toată lumea. Poţi consuma cele mai diverse tipuri de mâncare atâta timp cât nu faci exces. Corpul tău are nevoie de carbohidraţi şi grăsimi, însă, este important din ce alimente îi obţii. Dacă, până de curând, eram îndemnaţi pe toate canalele să reducem consumul de sare, din cauza afecţiunilor cardiovasculare, în prezent, atenţionările fac din ce în ce mai multă referire la zahăr. Şi în privinţa creşterii în greutate, zahărul este principalul duşman, iar cea mai mare problemă este că îl regăsim, în cantităţi mari, în tot mai multe produse alimentare, inclusiv în pâine. Aşadar, încearcă să obţii nutrienţii din produse naturale şi hrăneşte-te cu grăsimi și carbohidraţi buni pentru organism. Ai la dispoziţie o mulţime de mâncăruri şi reţete, trebuie doar să te informezi şi să le consumi.

Nu te descuraja dacă rețeta minune de slăbit pe care ţi-a recomandat-o un prieten nu dă roade. Este normal să fie aşa, câtă vreme tu ai un alt metabolism şi un alt stil de viaţă. Continuă până vei afla rutina care te ajută să câştigi lupta cu kilogramele în plus.