• Hummus și legume crude

Chiar dacă ai impresia că este prea târziu pentru a mai mânca, specialiștii spun că hrănirea organismului după efort este esențială pentru sănătatea ta generală, dar și pentru îmbunătățirea performanței. De aceea, chiar dacă nu îți este foarte foame sau nu vrei să dormi cu stomacul plin, optează pentru o cină ușoară, pe bază de hummus și legume proaspete. Spală 2-3 morcovi mici, un ardei gras, un castravete și câteva roșii cherry. Taie-le în bastonașe sau felii, apoi mănâncă-le cu pastă de năut făcută în casă sau cumpărată. Poate fi o gustare perfectă pentru seară, mai ales că oferă corpului nutrienți de calitate. Legumele te vor ajuta să rehidratezi organismul și să îl încarci cu vitamine și minerale esențiale. În plus, vei avea suficiente fibre pentru o digestie optimă. Năutul din hummus îți oferă o mulțime de proteine, fiind o alegere minunată după efort, mai ales dacă ești vegetariană sau vegană!

  • Somon și frunze verzi

Mâncarea are exact același număr de calorii și dacă este consumată la ora opt dimineața, și dacă este consumată la opt seara. De aceea, numărul de calorii consumat în ultima parte a zilei nu trebuie să te îngrijoreze peste măsură.

O cină lejeră, cu somon și o salată proaspătă din frunze verzi, poate fi o alegere excelentă pentru a încheia ziua. Astfel, dacă vrei să comanzi mâncare în municipiul Constanța, sau în altă zonă a țării, poți opta pentru un meniu cât mai simplu, pe bază de pește la cuptor și salată.

Dacă ai suficient timp, poți găti somonul rapid pe grătar. În timp ce acesta se rumenește, spală câteva frunze de kale, salată lollo, baby spanac și rucola. Amestecă-le într-un bol, alături de puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie. Obții o cină echilibrată, bogată în proteine și grăsimi de cea mai bună calitate, presărată cu verdețuri pline de micronutrienți importanți!

  • Banană și unt de nuci

Dacă ai poftă de ceva dulce după alergare, această opțiune sănătoasă este tot ce ai nevoie! Decojește o banană și tai-o în felii, apoi mănânc-o alături de o lingură de unt de arahide. Dacă nu îți plac arahidele sau ai o intoleranță la acestea, poți folosi unt de caju, de migdale, de alune de pădure sau din semințe de dovleac. Toate sunt delicioase și se potrivesc de minune cu banana! Vei obține o gustare extrem de rapidă, din care vei asimila grăsimi sănătoase și carbohidrați de calitate, care, împreună, îți vor potoli foamea și pofta de dulce!

  • Terci de ovăz

Fulgii de ovăz reprezintă o sursă excelentă de carbohidrați complecși. Spre deosebire de cei simpli, găsiți în produsele de patiserie, alcool și sucuri carbogazoase, aceștia îți asigură necesarul de nutrienți pentru o sănătate de fier. Dacă vrei o cină ușoară și rapidă, pune 2-3 linguri de fulgi fini de ovăz într-o crăticioară, alături de lapte vegetal. Adaugă scorțișoară, care este antiinflamatoare și încurajează revenirea rapidă a mușchilor.

În final, orice opțiune ai alege, nu ezita să mănânci după alergarea ta de seară și asigură-te că hrănești nevoile de bază ale corpului tău. Doar în acest mod vei progresa și vei fi plin de sănătate și energie.