Dieta Minestrone sau dieta cu supă de legume cum i se mai spune este ușor de ținut. Aceasta asigură o bună hidratare organismului și nutrienții necesari datorită legumelor folosite în supă. Atenție! Dieta Minestrone este recomandată acelora care doresc să scape de câteva kilograme în plus și nu persoanelor care suferă de obezitate.

Luni

Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr şi o portocală.

Prânz: supă Minestrone, la discreție.

Gustare: o pară.

Cină: supă Minestrone, la discreție.

Marţi

Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr şi o banană.

Prânz: supă Minestrone, la discreție.

Gustare: o portocală.

Cina: supă Minestrone, la discreție.

Miercuri

Mic dejun: cafea sau ceai fără zahăr, un iaurt degresat şi o pară.

Prânz: supă Minestrone, la discreție.

Gustare: un măr.

Cina: supă Minestrone, la discreție.

Joi

Mic dejun: cafea neagră sau ceai fără zahăr, un iaurt degresat şi o banană.

Prânz: supă Minestrone, la discreție.

Gustare: 2 kiwi.

Cina: supă Minestrone, la discreție.

Vineri

Mic dejun: cafea neagră sau ceai fără zahăr, un iaurt degresat şi o pară.

Prânz: supă Minestrone, la discreție.

Gustare: un măr.

Cina: supă Minestrone, la discreție.

Bine de știut despre dieta Minestrone cu supă de legume

Dieta Minestrone mai poate fi continuată încă 2 zile maximum, consumând alimentele recomandate în zilele de luni și marți. Apoi se face o pauză, timp în care se vor consuma în continuare alimente sănătoase, fără excese și respectând un orar regulat de masă: mic dejun ora 8.00, gustare ora 11.00, prânz ora 14.00, gustare ora 17.00 și cină ora 20.00.

Reţetă Minestrone – supă de legume

Ingrediente:

– 3-4 roşii (pot fi și din conservă)

– o ceapă

– 2-3 morcovi

-100 g mazăre

– 100 g fasole verde

– un dovlecel

– o rădăcină păstârnac

– o rădăcină pătrunjel

– un ardei gras

-o bucată țelină

– câteva fire pătrunjel verde

– sare, după gust

Mod de preparare:

Într-o oală de 2,5-3 litri se fierb ceapa, morcovii, dovleceii, rădăcina de păstârnac, rădăcina de pătrunjel şi ardeiul gras, toate curăţate, spălate şi tăiate după preferință. Se adaugă fasolea verde și mazărea. Legumele se lasă la fiert 30-35 de minute până se înmoaie. Se adaugă și roșiile tăiate și se lasă la fiert cu supa pentru încă 15-20 de minute, după care se adaugă şi firele de pătrunjel, tocate mărunt. Se potrivește gustul de sare și apoi se trage de pe foc. Doi litri de supă ar trebui să-ți ajungă pentru 2 zile.

Dieta Minestrone cu supă de legume – sfaturi utile

În timpul dietei nu este indicată consumarea băuturilor alcoolice de nici un fel şi nici a sucurilor care conţin zahăr.

Dieta Minestrone se ține doar de către persoanele care au o stare bună de sănătate. De aceea este indicat ca înainte de a urma dieta să vă consultați medicul de familie dacă starea de sănătate vă permite.