Faza întâi (primele 3 zile)

Regulă generală: Evită pâinea și pastele făinoase. Glucidele trebuie asimilatte în cantități mici din legume, fructe și lactate. Nu este nevoie să renunți chiar la toate micile plăceri în timp ce urmezi dieta expres. Ți-e permis un pătrățel de ciocolată sau un pahar de vin de calitate din când în când.

Mic dejun: Imediat ce te trezești, bea un pahar cu apă sau cu limonadă. La micul dejun, consumă un iaurt degresat sau 100 g de brânză proaspătă și 1-2 felii de pâine integrală cu gem făcut în casă.

Prânz: Este recomandat să mănânci o bucată de piept de pui preparat la grătar sau în tigaie fără ulei, sau un file de pește, preparat în același mod sau la cuptor. Pentru garnitură alege 150 g de legume proaspete, excluzând însă cartofii. În a cincea zi a dietei, pentru diversificare, poți înlocui carnea albă cu cea roșie, de vită. Legumele le poți condimenta cu busuioc, usturoi sau ceapă, dar fără să adaugi sare sau ulei. Pe lângă acestea, poți consuma și un fruct proaspăt sau un pahar cu suc de fructe făcut la storcător.

Gustare: Dacă stomacul îți dă ghes după-amiaza, nu te abține de la o gustare ușoară. Fie bea un ceai verde, mănânci un fruct (exclus bananele), fie te delectezi cu o bucățică de ciocolată sau cu 50 g de iaurt degresat.

Cină: La masa de seară e necesar să mănânci ceva ușor: 150 g de legume condimentate cu oțet balsamic și 150 g de pește. Ai voi la o bucată de brânză proaspătă degresată. După masă, pentru a favoriza digestia și pentru a te relaxa, fă-ți un ceai de tei, de mărar sau de mușețel.

Faza a doua (ultimile 3 zile)

Regulă generală: Și în această fază dieta rămâne hipocalorică, fără multe grăsimi și zaharuri, dar se reintroduc pâinea integrală și făinoasele. Dacă slăbirea produsă în prima fază ți-a provocat probleme din punct de vedere al sănătății, este bine să reîncepi să consumi alimenet cu un conținut ridicat de proteine.

Mic dejun: Bea un ceai verde fără zahăr sau un iaurt degresat și mănâncă o felie de pâine integrală. Pe lângă acestea, poți consuma și un fruct proaspăt.

Prânz: 200 g de legume proaspete condimentate cu oțet balsamic. Carnea pe care ai nevoie să o consumi rămâne cea albă, piept de pui sau pește. În plus, ai voie să mănânci orez, cartofi, soia sau fasole, 40 g de brânză și o felie de pâine integrală.

Gustare: Poate fi un ceai verde, un fruct la alegere, 50 g de iaurt sau o bucată de ciocolată.

Cină: 150 g de pește sau carne albă la alegere cu ganitură din 150 g de legume proaspete, fără sare sau ulei. Pe lângă acestea poți adăuga și 40 g de brânză la alegere și o felie de pâine integrală. După masă, te poți delecta cu un pahar de vin de calitate. Înainte de a merge la culcare, mai poți bea și un ceai relaxant.

Credit foto: Shutterstock