Departe de a fi doar un desert dulce, strugurii sunt excelenți pentru dietă, chiar dacă multe doamne și domnișoare fug de ei, susținând că sunt hipercalorici. Cu aproape 70 de grame pe suta de grame, trebuie să fim prudenți cu ei, dar nu avem niciun motiv să-i ocolim.

Conform Ioanei Ginghină, care ține cura cu struguri înj fiecare toamnă, aceștia ne ajută ca, înainte de sezonul rece, să ne facem plinul de ”vitamine A, B, C, E, dar și de minerale cu doze de oligoelemente, calciu, magneziu, mangan, sulf” și nu numai.

”Odata cu venirea toamnei, corpul nostru ia in greutate pentru a putea lupta in potriva frigului. De aceea va recomand aceasta ultima cura din fructe de sezon, o cura pe care o puteti face fara niciun risc.

Strugurii au numeroase proprietati benefice asupra articulatiilor si a circulatiei sangvine.

Daca va decideti sa tineti aceasta cura, veti face o mare investitie in corpul vostru. Va fi o buna ocazie de a face o curatenie inainte de iarna”, scrie vedeta pe blogul său.

Cum se ține cura cu struguri

Mai departe, vedeta, despre care se știe că mănâncă foarte sănătos și se vede cu ochiul liber că arată din ce în ce mai bine, ne explică și în ce constă această dietă.

”Prima zi: cereale de toate soiurile (orez, grau, ovaz, etc…) sub toate formele (paste, gris, faina, fiertura etc).

A doua zi legume crude sau fierte. Recomand supa crema de legume sau ghiveciul.

A treia zi fructe crude sau fierte.

Apoi incepeti cura cu struguri minim 3 zile, maxim 10 zile. Aveti voie si suc de struguri sau struguri uscati.

Programati-va sa mancati din ora in ora sau la 90 de minute cate o portie de struguri. Nu conteaza soiul, dar ideal ar fi sa stiti sursa.

Beti multa apa, pentru ca sa curatati corpul de toate rezidurile.

Revenirea din cura, dupa zilele cu struguri, se face treptat.

– o zi fructe si legume ( fierte sau crude)

– o zi fructe si cereale

– o zi legume si cereale

– ultima zi, fructe, legume si cereale”.

Potrivit Ioanei Ginghină, ”nu e usoara aceasta cura, dar beneficiile sunt foarte mari. Veti avea analize de invidiat, un ten impecabil, o silueta perfecta si o sanatate puternica!”.

Vezi și Ioana Ginghină își încurajează fanii să urmeze împreună cu ea cura cu pepene: „Cu cine mai încep cura cu pepene?”

Citește și:

Lili Sandu are probleme după a născut. Vedeta e în continuare în spital cu fiul ei

Marinela Nițu, dependentă de operațiile estetice. Cum a ajuns să arate fosta iubită a lui Miron Cozma