CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Petele de roșii ne dau de furcă vara, mai ales pe hainele copiilor. Nu recomand să pui hainele pătate cu roșii sau cu fructe roșii de vară direct la mașina de spălat.

Mai bine încerci soluția pe care ți-o prezentăm în clipul nostru de mai sus, pentru că este foarte eficientă și funcționează garantat!

Pasul 1: petele de roșii se tratează mai întâi cu oțet

Îndepărtează cu grijă restul de roșie strivită pe haine, pe tricouri sau pantaloni, folosind un cuțit. Nu folosi șervețele, deoarece nu vei face decât să întinzi petele și mai mult.

Apoi, folosește o soluție de oțet și apă în părți egale și un burete nou de vase pentru a curăța foarte bine urmele de roșie.

Oțetul decolorează pigmenții din roșii și îi împiedică să se fixeze mai bine în țesături. Ține minte să folosești întotdeauna oțetul cu apă rece, nu caldă.

Pasul 2: se folosește detergent lichid de vase

Detergentul lichid de vase este un foarte bun degresant și decolorează pigmenții din legume și fructe. După ce ai curățat foarte bine cu oțet petele de roșii, vei observa că rămân urme portocalii.

Acum este timpul să cureți bine petele cu detergent de vase și puțină apă. Freacă bine petele cu același burete curat și insistă până când materialul își recapătă culoarea inițială.

Eu am încercat această soluție pe un tricou crem și a funcționat perfect.

Pe unele rufe albe din in sau bumbac, este posibil să mai rămână o ușoară umbră de pete gălbui. În acest caz, este recomandat să speli haina la mașină, la 40 de grade, cu un detergent special pentru pete. Când se va usca, vei vedea că petele de roșii au dispărut complet!

Aceeași soluție este utilă pentru petele de bulion și petele de ketchup!

imagine: Adina Zamfir/Libertatea pentru femei