Indiferent de calitatea sticlei, indiferent de model, la un moment dat tot se văd pete de calcar pe cabina de duș. În zonele cu apă calcaroasă situația este și mai dificilă, pentru că depunerile apar în câteva săptămâni și nu se curăță doar cu un simplu burete și detergent.

Ba mai mult, la baza pereților de sticlă se pot acumula straturi de piatră gălbuie în care se mai adună și rugina când apa vine încărcată de mizerii de pe conductele vechi ale orașelor.

Cum se întreține cabina de duș impecabilă!

Pereții de sticlă vor rămâne vreme îndelungată curați și strălucitori, dacă ștergi bine picăturile de apă după fiecare duș. Dar cine are răbdare și timp să facă așa ceva în fiecare zi? Cea mai bună soluție este să lustruiești cabina din sticlă cu o soluție simplă și eficientă, odată la fiecare trei zile.

O asemenea soluție poate fi făcută din oțet și apă în părți egale, la care adaugi două linguri de detergent lichid de vase. Pune soluția într-un recipient cu pulverizator și lustruiește sticla cu această soluție, clătește cu apă rece, și apoi curăță picăturile de apă cu o lavetă uscată. Aceeași soluție poate fi folosită și pentru cabinele de duș cu pereți din plastic.

Cu ce cureți rugina și calcarul de pe sticlă

De multe ori, la baza cabinei, se adună mai multe straturi de săruri, calcar și rugină din apa care vine uneori murdară la duș. Dacă situația este gravă, demontează ușile sau pereții afectați de rugină și calcar, așază-i la orizontală în balcon sau în curte și pulverizează oțet. Așteaptă trei sau patru ore și freacă bine zonele murdare cu un burete special pentru vasele de teflon, care nu zgârie sticla.

Dacă petele de rugină și calcar sunt sporadice, este suficient să le cureți cu folie de aluminiu strânsă ghemotoc în pumn. Nu uita să porți mănuși! Sau mai poți folosi sare grunjoasă și felii groase de lămâie sau un burete mai aspru, dar care nu zgârie sticla.

De asemenea mai poți folosi o soluție din oțet cald și sare grunjoasă, dar vei avea mai mult de lucru, deoarece oțetul acționează treptat și dizolvă încet petele de calcar și de rugină.