În primul rând, este important să alegi o notă potrivită vârstei pe care o ai. În al doilea rând, asigură-te că testezi aromele înainte de a le cumpăra, încercând mostrele din magazin. Cum probabil deja știi, parfumul miroase diferit pe pielea fiecărei persoane așa că ceea ce se potrivește de minune la prietena ta s-ar putea să nu aibă același efect și la tine. 

În materialul următor vei găsi câteva îndrumări generale pentru a alege corect parfumul pentru de vârsta ta.

Ce parfum ți se potrivește în adolescență

Dacă ești în floarea vârstei, toate parfumurile ușoare, cu note acidulate, fructate, dulci și regresive – măr, vanilie, fructe roșii – vor fi foarte potrivite. Aceste arome amintesc de copilărie, reflectând în același timp latura ta feminină. De asemenea, parfumurile dulci precum crinul și trandafirul sunt ideale pentru fetele tinere datorită notelor proaspete și ușoare. 

Evită aromele puternice, care impun ținute elegante și care ar fi inadecvate unui stil lejer, casual. Nu-ți face griji că vei cheltui mulți bani pentru primul tău parfum, întrucât vei găsi în magazinele de profil și parfumuri femei la un preț accesibil. 

În următorii ani ai tinereții poți să experimentezi, pe lângă notele florale și fructate, și parfumuri lemnoase. S-ar putea să îți placă și ceva ușor și răcoritor, precum mirosul de citrice în timpul zilei, ca apoi să apelezi la ceva mai luxos pentru ținutele de seară.

Cum să alegi aromele după 30 de ani

Până la această vârstă, probabil că ți-ai format deja o părere despre parfumurile care ți se potrivesc. 

Dacă însă ești în căutarea unei noi arome, încearcă ceva care să reflecte personalitatea ta adultă:

  • Un parfum de mosc este perfect pentru a face impresie la locul de muncă, în timp ce un unul floral este ideal pentru întâlniri sau nopți cu prietenii. 
  • Notele de chihlimbar exprimă senzualitate și sunt excelente dacă ești o femeie activă, care acordă multă atenție imaginii și dorește să-și afirme feminitatea și dinamismul. 
  • Conotațiile florale, precum trandafirul, floarea de portocal, mimoza sau violeta, sunt și ele reprezentative pentru o fire senzuală și elegantă. 
  • Poți încerca și note marine, care să îți pună în valoare carisma și vitalitatea. 
  • Pentru petreceri și ocazii speciale sunt mai potrivite parfumurile dulci și orientale. 

Această vârstă este, de asemenea, un moment minunat pentru a cumpăra parfumuri de înaltă calitate, în loc să optezi pentru imitații mai ieftine, având în vedere că faci o investiție pentru mai mult timp.

Ce parfum să-ți cumperi când înaintezi în vârstă

Odată cu trecerea anilor, s-ar putea să descoperi că gustul tău pentru parfum se schimbă. S-ar putea să te întorci către note mai ușoare, mai proaspete sau s-ar putea să vrei, dimpotrivă, ceva mai luxos și mai sofisticat. 

Cum nu există reguli stricte când vine vorba de alegerea unui parfum, poartă orice te face să te simți încrezătoare și frumoasă: 

  • Din familia florală, esențele de trandafir, gardenie, lăcrămioare sau liliac vor fi apreciate de femeile care doresc să-și pună în valoare vitalitatea și prospețimea.
  • Sunt binevenite și parfumurile orientale cu acorduri de vanilie, boabe de tonka și alte arome atemporale. 
  • Pentru doamnele care doresc să evidențieze un caracter puternic, păstrând în același timp o notă de mister, aromele chypre și lemnoase vor fi foarte îndrăgite.

Indiferent de vârsta pe care o ai, există un parfum perfect pentru tine – trebuie doar să-l găsești! Decide în funcție de preferințele tale și alege doar ceea ce te face să te simți puternică și încrezătoare. Nu-ți fie teamă să experimentezi până când vei găsi exact acel parfum de care nu te vei putea despărți niciodată. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu Douglas