Balonarea (meteorism abdominal) poate fi însoțită de mai multe simptome, iar unele dintre ele pot ascunde afecțiuni grave, așa că nu ignora acest disconfort dacă persistă și revine.

Există câțiva pași simpli pe care îi poți face, ca să scapi de balonare, iar primul are legătură cu alimentația. Așadar, evită alimentele cu efect de balonare (pâine, paste, cereale, conopida, broccoli, varza, gulia, sparanghel, ceapa, usturoiul, băuturi acidulate). Un alt pas ar fi să iei în calcul și să introduci în dietă alimente care combat balonarea, printre acestea fiind kiwi, bananele, kefirul.

Cum să scapi rapid de balonare

Înainte de Revelion, Carmen Brumă, antrenor și tehnician nutriționist, vine cu trei sfaturi simplu de urmat și te învață cum să scapi rapid de balonare.

„Vine, vine primăvara, daaar, vă las câteva măsuri alimentare care să vă ajute să eliminați balonarea și să fiți într-o formă mai bună de Revelion, chiar și în 3 zile:
– Eliminați orice forma de zahăr (inclusiv fructele) și alcool
– Mâncați la fiecare masă cate două legume diferite (altele în afară de cartof). Ideal ar fi să combinați o friptura( de orice fel cu salată verde (de orice fel)
– Beți doar apă plată, eliminați băuturile carbogazoase și includeti 1-2 căni de ceai de ghimbir / cardamon / fenicul / mușetel pe zi”, a scris Carmen Brumă, pe pagina ei de Instagram.

Citește și: Balonarea și oboseala persistă? Poate fi vorba despre cancer ovarian

Citește și: 7 reguli de nutriție care înlătură balonarea

Citește și: Acestea sunt alimentele care combat balonarea. Consumă-le și tu când te simți balonată!

Citește și: Care sunt simptomele unui colon bolnav