Iată cum poți să organizezi o petrecere reușită acasă în doar 4 pași.

  1. Stabilește bugetul și lista de invitați

Lista de invitați influențează destul de mult bugetul pe care trebuie să îl pregătești pentru organizarea unei petreceri la tine acasă. Fie că decizi să organizezi o petrecere doar cu prietenii copilului tău, fie că dorești să inviți și părinții pentru a-l sărbători împreună pe cel mic, bugetul trebuie să fie ajustat în funcție de numărul total de invitați. Ca lucrurile să meargă mai ușor, poți să împarți bugetul în categorii: bani pentru decorațiuni, jocuri, costumații, mâncare și tort.

  1. Meniu clasic sau bufet suedez?

Dacă îți dorești o petrecere tradițională, atunci optarea pentru un meniu clasic este cea mai simplă și sigură variantă. Într-o astfel de situație, toți copiii vor fi serviți cu același lucru și vor mânca la o anumită oră, după care se vor putea întoarce la joacă.

În ceea ce privește bufetul suedez, acesta îți oferă libertate atât ție, din punctul de vedere al preparatelor pe care le servești, cât și copiilor care sunt liberi să aleagă să mănânce ceea ce vor. Poți să pregătești diverse sendvișuri, prăjiturele de casă sau fursecuri. Indiferent de varianta pe care o alegi, nu uita nici de înghețată. În zilele călduroase, o inghetata cornet cu siguranță îi va încânta pe copii.

  1. Alege tema petrecerii și activitățile de joacă

Acum că ai făcut lista invitaților și ai stabilit meniul, urmează pasul care presupune cea mai multă creativitate din partea ta: alegerea tematicii petrecerii și a activităților pentru copii. Indiferent de vârsta pe care o are copilul tău, cu siguranță, are cel puțin un personaj preferat, fie din desenele animate, fie din filmele cu supereroi. Poți folosi această informație ca punct de plecare în alegerea tematicii pentru petrecerea voastră. Odată ce ai identificat personajul preferat al copilului tău, poți să achiziționezi decorațiuni inspirate din filmul sau desenele animate preferate. Poți alege șervețele, coifuri, diferite aranjamente sau chiar costume pentru invitați.

În ceea ce privește activitățile de joacă, poți să organizezi mici ateliere de creație care să îi țină ocupați pe cei mici și să îi distreze. 

Pentru ca petrecerea să fie completă, nu uita de muzică. Cei mici adoră muzica și dansul, însă pentru asta nu este nevoie neapărat de un DJ. Pregătește un playlist sau un CD cu melodiile potrivite și vei vedea că cei mici se vor distra pe cinste.

  1. Stabilește ora potrivită

Atunci când te gândești care ar fi intervalul de timp potrivit pentru petrecere, nu uita să iei în considerare și vârsta celor mici. Nu uita că în cazul copiilor cu vârste de până în 8-9 ani, o petrecere nu ar trebui să dureze mai mult de 5 ore. După aceste ore în care râd, se distrează și se joacă, intervine oboseala și copiii ar putea să devină agitați. Pentru a te asigura că faci o alegere potrivită, te poți consulta și cu părinții celorlalți copii. 

Indiferent de vârsta pe care o împlinește copilul tău, o petrecere acasă alături de toți prietenii și colegii lui va fi cu siguranță de neuitat. Încearcă să nu te stresezi prea tare cu organizarea deoarece copiii nu țin cont de micile detalii pe care tu le crezi importante. Ei vor doar să se distreze, iar acest lucru este garantat dacă au o muzică bună, jocuri amuzante, înghețată și dulciuri gustoase.

Sursă foto: freepik.com

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu Mega Image