Definește un stil pe care să-l urmezi

Când vine vorba de renovarea sau amenajarea băii, definirea stilului de decor este foarte importantă. Fie că pariezi pe un stil elegant și îndrăzneț, fie că optezi pe un stil clasic și discret, definirea stilului te va ajuta să economisești timp și să alegi cele mai potrivite materiale și obiecte de decor. Culorile, iluminatul, mobilierul și obiectele sanitare influențează semnificativ decorul băii. Din acest motiv, pentru a nu te abate de la designul potrivit planului tău de reamenajare, poți opta pentru o baie atemporală, cu tonuri neutre, ce nu se demodează niciodată sau poți paria pe un stil mai sofisticat, care combină elemente și finisaje moderne în culori negre și gri. Indiferent de dimensiunea băii, alege obiecte sanitare de calitate ce oferă durabilitate și rezistență în timp. Dacă vrei să beneficiezi de experiențe unice, care stimulează simțurile și oferă momente relaxante în orice parte a zilei, alege coloanele de dus simple. Acestea sunt concepute pentru orice tip de baie, fiind potrivite oricărui stil decorativ.  

Investește în materiale de calitate

Visezi la o baie luminoasă, confortabilă și funcțională? Investește în materiale de calitate care fac diferența. Fie că alegi vopsele profesionale pentru pereții băii, fie că optezi pentru microciment ca să obții suprafețe decorative continue, finisajele schimbă complet designul și atmosfera din baie. O baie modernă este visul oricărei persoane însă, ca să obții note elegante și rafinate, este important să combini elemente naturale precum lemnul sau poți folosi materiale antiderapante precum cimentul și betonul. Contrastul dintre lemn și beton creează o atmosferă luxoasă și captivantă. Pentru un plus de rafinament, poți combina lemn cu marmură sau altă piatră naturală. Aceste finisaje aplicate pe pereți, podea sau tavan, în funcție de fiecare proiect, vor modifica total aspectul băii.    

Mizează pe culori neutre

Valorifică fiecare spațiu și creează o baie aparte, confortabilă și modernă, cu ajutorul tonurilor neutre. Culorile deschise precum alb și bej sunt cel mai des folosite în băile de mici dimensiuni. Acestea oferă luminozitate și creează un sentiment de lățime. Decorarea pereților cu ajutorul contrastelor dintre alb și gri creează un design luminos și adaugă o dimensiune subtilă oricărei băi.  

De ce să alegi corpuri de iluminat clasice?

Pentru a da importanță unei anumite zone din baie, pe lângă corpurile de iluminat clasice, precum lămpi sau corpuri de perete cu diferite forme, oglinda este un element considerat obligatoriu în decorarea băii. O oglindă mare, rotundă este capabilă să schimbe cu totul percepția asupra spațiului, făcându-l să pară mai larg. Dacă vrei să dublezi dimensiunea băii și să o faci să pară și mai luminoasă, poți acoperi cu oglindă un perete întreg.    

Menține baia organizată

Pentru a păstra baia curată și organizată este esențial să oferi funcționalitate spațiilor disponibile. Optează pentru un mobilier funcțional, cu rafturi și sertare pentru depozitarea diferitelor obiecte sau produse de igienă și îngrijire. Dacă vrei să ai la îndemână articolele pe care le utilizezi cel mai mult, montează câteva rafturi aproape de cadă sau oglindă. Rafturile sunt ideale și pentru aranjarea prosoapelor, dacă nu ai un loc adecvat pentru atârnarea acestora.

Decorează cu obiecte unice

Dacă vrei să creezi un spațiu plin de personalitate, mizează pe obiecte sau detalii unice care conferă originalitate. Fie că e vorba de un mâner cromat, fie de o oglindă vintage, un coș din paie, vaze mici metalizate, covoare sau prosoape cu diferite texturi și imprimeuri, detaliile fac întotdeauna diferența.

Sursa foto: shutterstock.com

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu Romstal