CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pentru că aici intervine și timpul, care ne este dușman din cauza vitezei sale, lista noastră cu scuze pentru care tot amânăm momentul este tot mai lungă. Există momente în care, oricât de multe scuze am avea, realitatea este destul de sumbră și ne obligă să luăm măsuri drastice și urgente.

Pe lângă dorința de a avea un corp armonios, suplu și bine tonifiat, descoperim cu stupoare că, deși suntem în floarea vârstei, avem probleme de sănătate cauzate de stilul nostru de viață. Practic, de propriile noastre alegeri. Cu atât mai grav este atunci când vedem în jurul nostru copii care, pe lângă problemele cu greutatea, dezvoltă alte afecțiuni medicale ce nu ar trebui să apară la o vârstă atât de fragedă. 

Deși majoritatea suntem conștienți că avem nevoie să facem mai multă mișcare, abia când auzim aceste cuvinte de la un medic reușim să ne mobilizăm. 

Pentru că joburile noastre ne ocupă o bună parte din timp, nu pentru toată lumea un abonament la o sală de sport este soluția ideală. Astfel, putem găsi câteva variante accesibile pentru fiecare dintre noi, pentru a ne putea face timp pentru mișcare.

Iată care sunt alternativele disponibile pentru a ne îmbunătăți starea de sănătate și de a evita problemele cauzate de sedentarism: 

Cumpără-ți un aparat de fitness pentru acasă

Nu este nevoie să stai într-o vilă somptuoasă ca să poți avea câteva aparate. Pentru că spațiul ne este adesea limitat, trebuie să alegem cu atenție care sunt aparatele ce ne sunt cu adevărat de ajutor în lupta noastră pentru un corp sănătos. 

Banda de alergat este primul aparat ce ne vine în minte atunci când ne gândim la sport. Aceasta este perfectă datorită faptului că ne pune în mișcare mulți muschi și nu ne solicită articulațiile la fel de mult precum o bicicletă. Putem combina mersul alert pe bandă cu exerciții cu brațele, folosind două gantere. Avantajul este că nu mai avem nevoie să ascultăm muzică la căști, căci putem da volumul tare la TV pentru a ne impulsiona cu muzica preferată. 

Dacă nu dispunem de un spațiu sau un buget suficient pentru a cumpăra o bandă de alergat, o alternativă perfectă este stepperul. Acesta ocupă semnificativ mai puțin spațiu în încăpere, poate fi depozitat cu ușurință și are un preț mai mic.

Mergi pe jos la muncă

Sunt persoane sedentare care pur și simplu nu au niciun apetit pentru sport. Dar chiar și acestea trebuie să se gândească la o soluție pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate și de a evita problemele cauzate de stilul de viață necorespunzător. 

Așadar, dacă ești o persoană pentru care sportul nu este tocmai un bun prieten, poți apela la o modalitate ieftină și accesibilă oricui: mersul pe jos. Poți merge pe jos la job sau înapoi. Dacă stai mult prea departe, poți merge cu mașina sau un mijloc de transport în comun o parte din drum și restul pe jos. Sau poți merge la o plimbare în parcul din apropierea casei și vei vedea că în scurt timp, pe lângă faptul că vei avea o rezistență mai bună la efort, vei avea o stare de bine ce te va însoți pe tot parcursul zilei.

Oricare ar fi varianta potrivită pentru noi, este important să conștientizăm că, prin câteva decizii inspirate, putem evita o serie de probleme de care cu greu mai putem scăpa. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Hervis