Iată câteva dintre cele mai populare și interesante superstiții despre flori, care te vor amuza, dar care s-ar putea să aibă și un strop de adevăr în ele.

  1. Cine găsește un trifoi cu patru foi este norocos toată săptămâna. Iar dacă trifoiul este înflorit, cu atât mai mult va avea noroc în dragoste.

2.Lasă iedera să crească pe casă, pentru că îți poartă noroc și îți păzește casa de rele.

3.Mireasa trebuie să pună o crenguță de iederă în buchetul ei alb, să îi poarte noroc în căsnicie și să îi țină soțul acasă.

4.Plantează iasomie lângă casă, pentru că florile ei pure și parfumate aduc noroc și protejează sănătatea.

5.Florile de gălbenele sunt benefice în casă, protejează sănătatea, protejează dragostea și liniștea în căsnicie.

6.Dacă faci baie în apa caldă în care ai presărat gălbenele proaspete, te vei menține mai tânără și vei fi mai populară și mai apreciată de cei din jur.

7.Dacă pui un buchet cu flori de gălbenele sub pat, vei avea un somn mai profund și mai odihnitor.

Superstiții despre flori și plante

8.Dacă pui mentă înflorită sub pernă, seara, la culcare, vei avea vise premonitorii și vei vedea în vise ce se va întâmpla cu tine în viitor.

9.Dacă presari petale de trandafiri prin casă, pe bibliotecă, în boluri la geam sau în așternut, vei avea mai mult noroc în viață, la bani și în dragoste și vei fi ocrotită de spiritele rele.

10.Dacă ai busuioc în casă, te protejează de rele, de boli, de deochi și de necazuri.

11.Dacă ții busuioc sfințit în portofel, vei fi mai norocoasă la bani.

12.Pune crenguțe de salcie înflorită la geam și la ușă, mai ales de Florii și de Paște, să fii protejată, sănătoasă, voioasă și fericită.

13.Dacă sufli în puful de păpădie și te gândești la bărbatul pe care îl iubești, el va simți iubirea ta oricât de departe ar fi.

14.Lasă mușețelul să crească pe lângă casă. Mușețelul protejează de rele, de boli și de necazuri.

15.Mireasa trebuie să aibă flori de soc în buchet, dacă se căsătorește primăvara, pentru că așa va fi mai fericită și împlinită. Socul plantat lângă casă aduce mult noroc și protejează familia.