Prima zi
Mic dejun: un fruct (un grepfruit/ ½ pomelo)
Gustare: 10 migdale.
Prânz: o supă de legume, 100 g friptură slabă cu 200 g salată de varză cu lămâie și o lingură de ulei de măsline.
Cină: o supă de legume cu borș.
Înainte de culcare: un ceai.
A 2-a zi
Mic dejun: un fruct (un grepfruit/ ½ pomelo)
Gustare: o porție de nuci (maximum 50 g).
Prânz: o supă de legume, 100 g pește slab cu lămâie și 200 g salată verde.
Cină: 300 g salată – salată verde / rucola / frunze de spanac cu 3-4 roșii uscate și ușor condimentate, cu 2-3 ciuperci, o feliuță de brânză telemea, puțin suc de lămâie (după gust).
Înainte de culcare: un ceai.
A 3-a zi
Mic dejun: 250 ml lapte degresat, 50 g fulgi de ovăz.
Gustare: trei morcovi cruzi.
Prânz: o supă de legume, 200 g paste integrale cu suc de roșii proaspăt și legume.
Cină: o supă de legume cu borș.
Înainte de culcare: un ceai.
A 4-a zi
Mic dejun: 250 ml lapte degresat, 50 g fulgi de ovăz.
Gustare: un fruct (măr, portocală, un grepfruit, kiwi).
Prânz: o supă de legume, 100 g friptură slabă cu 200 g salată de varză cu lămâie și o lingură de ulei de măsline.
Cină: 300 g salată – salată verde / rucola / frunze de spanac cu 3-4 roșii uscate și ușor condimentate, cu 2-3 ciuperci, o feliuță de brânză telemea, puțin suc de lămâie (după gust).
Înainte de culcare: un ceai.
A 5-a zi
Mic dejun: 125 ml de iaurt degresat cu 30 g fulgi de ovăz.
Gustare: doi, trei morcovi cruzi.
Prânz: o supă de legume, 100 g pește slab cu lămâie și 200 g salată verde.
Cină: 200 g paste integrale cu suc de roșii proaspăt și legume.
Înainte de culcare: un ceai.
A 6-a zi
Mic dejun: 250 ml lapte degresat cu fulgi de ovăz.
Gustare: 10 migdale.
Prânz: o supă de legume, o porție de paste integrale cu ciuperci.
Cină: o supă de legume cu borș.
Înainte de culcare: un ceai.
A 7-a zi
Mic dejun: 125 ml de iaurt degresat cu 30 g fulgi de ovăz.
Gustare: un fruct (măr, portocală, un grepfruit).
Prânz: o supă de legume, 100 g friptură slabă cu 200 g salată de varză cu lămâie și o lingură de ulei de măsline.
Cină: o supă de legume cu borș.
Înainte de culcare: un ceai.
Trucuri mici cu efecte semnificative!
- Condimente precum ghimbirul, ardeiul iute sau piperul negru au un efect pozitiv asupra scăderii în greutate şi pot fi adăugate la orice fel de mâncare.
- Ai grijă la consumul de sare.
- În loc de cafea, poți alege să bei cicoare măcar în această săptămână.
Pe parcursul dietei nu consuma zahăr. - Evită consumul băuturilor carbogazoase (inclusiv light) deoarece nu au substaţe nutritive.
- Motiv pentru care necesarul de energie nu este asigurat, dar în schimb favorizează depunerea kilogramelor.
Credit foto: