Dieta cu mere o poți urma timp de două săptămâni consecutiv, după care este indicat să faci pauză. De asemenea, obligatoriu trebuie să bei doi litri de apă plată sau de ceai neîndulcit în fiecare zi. Sucurile de orice fel, inclusiv cele light sunt interzise. Nu face efort fizic mare și odihnește-te timp de 8 ore pe noapte.

Ziua întâi
Mic dejun: ceai neîndulcit sau 200 ml lapte degresat, o felie de pâine integrală, 50 g brânză de vaci dietetică.
Gustare: 200 ml compot de mere îndulcit cu zaharină sau un măr.
Prânz: 200 g piept de pui la grătar, 200 g garnitură de legume fierte la alegere.
Gustare: un iaurt degresat.
Cină: salată dintr-o țelină și un morcov date pe răzătoare, un cartof copt, un măr copt cu scorțișoară.

Ziua a doua
Mic dejun: ceai neîndulcit sau 200 ml lapte degresat, o felie de pâine integrală, o felie de șuncă.
Gustare: 200 g salată de fructe din mere, pere, portocale.
Prânz: 200 g mânzat la grătar, salată dintr-un măr și un morcov date pe răzătoare.
Gustare: un grepfrut.
Cină: 200 g salată de roșii cu ceapă și 100 g brânză dietetică, 2 morcovi, 150 g păstăi (reci de faasole) fiartă, sare, piper și ca desert un măr.

Ziua a treia
Mic dejun: ceai neîndulcit sau 200 ml lapte degresat, o felie de pâine integrală, 50 g brânză de vaci dietetică.
Gustare: un măr.
Prânz: 200 g de file de pește (recomandat este codul), 200 g de varză roșie amestecată cu un măr dat pe răzătoare.
Gustare: 200 ml lapte bătut degresat.
Cină: 50 g orez fiert, condimentat cu sare, curry, o salată din 2 morcovi, o țelină și un măr, date toate pe răzătoare.

Ziua a patra
Mic dejun: ceai neîndulcit sau 200 ml lapte degresat, o felie de pâine integrală, o felie de șuncă.
Gustare: un măr.
Prânz: 150 g de carne de vită la grătar, salată dintr-o țelină și măr, date pe răzătoare.
Gustare: 200 ml compot de mere îndulcit cu zaharină.
Cină: salată dintr-un morcov, 50 g ciuperci condimentate cu sarre, ulei de măsline și piper, 100 g de spagghete cu sos din două roșii date pe răzătoare și puse la fiert cu puțină sare și piper.

Ziua a cincea
Mic dejun: ceai neîndulcit sau 200 ml lapte degresat, o felie de pâine integrală, 50 g brânză de vaci dietetică.
Gustare: un măr.
Prânz: 200 g piept de pui cu salată (un morcov, o țelină, 100 g varză albă sau roșie), un măr copt cu scoorțișoară.
Gustare: un iaurt degresat.
Cină: salată din conservă de ton în apă, frunze de salată verde, o roșie, un mpr și un morcov date pe răzătoare, o linguriță de maioneză dietetică, 200 ml compot de mere îndulcit cu zaharină.

Ziua a șasea
Mic dejun: ceai neîndulcit sau 200 ml lapte degresat, o felie de pâine integrală, o felie de șuncă.
Gustare: un măr.
Prânz: 200 g mâncare de spanac, salată dintr-un morcov și un măr date pe răzătoare, 150 g salată de fructe.
Gustare: 200 ml lapte bătut degresat.
Cină: 200 g frigărui de pui asezonate cu roșiie și o ceapă, 200 g de salată de roșii și ardei gras, un măr.

Ziua a șaptea
Mic dejun: ceai neîndulcit sau 200 ml lapte degresat, o felie de pâine integrală, 50 g brânză de vaci dietetică.
Gustare: 200 ml compot de mere îndulcit cu zaharină.
Prânz: 200 g carne de vită la grătar, 100 g conopidă fiartă și condimentată cu puțină sare și piper, un măr.
Gustare: 200 g salată de fruucte.
Cină: 50 g de orez gătit la cuptor cu garnitură de legume fierte la alegere (200 g), 200 g salată de fructe, un măr.

 

Credit foto: 123rf