În loc de mic dejun…

Bea în fiecare dimineață un pahar cu suc natural de portocale. La prânz, încearcă delicioasele mâncăruri cu portocale, iar ca gustare alege un iaurt degresat amestecat cu bucățele de portocale. Seara poți mânca un bol de supă de legume cu o felie de pâine neagră sau graham.

Beneficii dacă mănânci portocale

Aceste fructe sunt bogate în vitamine (A, B, C) și minerale (calciu, sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf și clor). Conținutul lor de fibre este de 0,3%, iar cel de fier de 0,3 mg la 100 g. Portocalele sunt ușor de digerat – zahărul pe care îl conțin este imediat absorbit în sânge și transformat în energie. Stimuează fluxul sucurilor digestive și echilibrează dezvolarea bacteriilor în intestin. Se crede chiar că portocalele ar avea influență benefică și asupra longevității.

Prânzul pentru prima zi

Ingrediente: 2 portocale, 200 g varză acră, o lingură de ulei, sare și piper.
Mod de preparare: Portocalele se curăță de coajă, se desfac și se taie bucățele. Varza acră se taie mărunt. Uleiul se pune într-o tigaie, se adaugă varza, se lasă foarte puțin să se călească și se adaugă portocalele și 75 ml de apă. Se lasă 10 minute și se condimentează.

Prânzul pentru a doua zi

Ingrediente: 125 g file de porc, o lingură de ulei, o jumătate de ceapă, un cățel de usturoi, sare, piper, scorțișoară, cimbru, 150 g roșii, o jumătate de linguriță de unt, o portocală.
Mod de preparare: Carnea se taie felii și prepară în foarte puțin ulei. Se condimentează cu sare și piper, după care se scoate din tigaie. Ceapa și usturoiul se călesc puțin. Se adaugă un praf de scorțișoară, cimbru și roșiile tăiate foarte mărunt. Se toarnă 100 ml de apă și se lasă să fiarbă 7 minute. Se ia carnea de pe foc, se pune carnea în sos și se lasă 20 de minute. Portocala se curăță și se taie în bucăți mici și apoi sea adagă cărnii. Se poate consuma cu 50 g orez fiert.

Prânzul pentru a treia zi

Ingrediente: 150 g piept de pui, 100 g orez, sare, piper, 2 lingurițe de ulei, 75 g iaurt, un ardei gras, o ceapă mică.
Mod de preparare: Se fierbe orezul cu puțină sare și se clătește. Pieptul de pui se taie fâșii și se prepară cu foarte puțin ulei. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Se pune peste pieptul de pui apoi se adaugă ardeiul gras spălat, curățat și tăiat bucățele. La final se adaugă iaurtul, se sărează, piperează și se mănâncă cu orezul fiert și o portocală.

Prânzul pentru a patra zi

Ingrediente: 4 portocale, 2 mere, o banană, un kiwi, sare de lămâie.
Mod de preparare: Se curăță fructele și se taie cubulețe. Se pun într-un bol, iar deasupra se presară puțină sare de lămâie.

Credit foto: Flickr