Specialiștii ne recomandă să mâncăm și semințele de pepene roșu (sau verde după preferințe) căci au o mulțime de proprietăți asupra organismului nostru. Indiferent de culoarea pe care o are, important este să consumi pepene de orice culoare îl găsești.

Au efect antioxidant

Acestea conțin licopen, fibre, proteine, aminoacizi, fier, calciu, zinc, omega 3 și 6, seleniu, betacaroten, vitamina E, niacina, triptofan (precum bananele) grăsimi esențiale, și multe altele, au efect antioxidant si sunt diuretice. Așadar, ele ne protejează de pietrele la rinichi.

Nutritive pentru organism

Semințele de pepene roșu conțin proteine, apă, carbohidrați și lipide și ne ajută să avem energie pentru întreaga zi.

Îmbunătățesc sistemul digestiv și nervos

Semințele de pepene roșu îmbunătățesc funcția de digestie odată ce au trecut prin sistemul digestiv. Fibrele conținute ajută acestui proces. Sunt și antiinflamatorii. Niacina este importantă pentru menținerea sănătății sistemului nervos. Semințele de pepene roșu contin aminoacizi esentiali precum arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială.

Semințele de pepene roșu și cancerul

Licopenul (conținut și de roșii – este și sezonul lor) din semințele de pepene roșu este un antioxidant ce lupta împotriva multor tipuri de cancer precum cel de col uterin, de sân, de plamâni, colorectal sau de prostată.

Semințele se pot folosi proaspete, crude, sub formă de ceai, dar și prăjite și măcinate.

Sursa Foto:

Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri