În primul rând, consumă multe legume proaspete și verdețuri de sezon, dar și fructe. Acestea din urmă îți vor satisface satisface pofta de dulce. Consumând aceste alimente vei avea aport mai mare de vitamine și minerale, iar proteinele animale din carnea de pește sau friptura slabă îți vor da energie. Toate te vor ajuta să fii într-o formă mai bună, scăpând în același timp de câteva kilograme în plus. Îți prezentăm o variantă de dietă, dar ia în calcul și o vizită la medicul specialist înainte, pentru a avea certitudinea că starea ta generală îți permite să urmezi o cură de slăbire.

Reține!

  • Hidratează-te suficient.
  • O cafea pe zi este de ajuns și chiar o poți înlocui cu ceai în unele zile.
  • Bea cafeaua și ceaiurile neîndulcite.
  • Mișcarea fizică este esențială, iar vremea frumoasă este prilejul ideal să ieși în parc la alergări sau plimbări.

Ziua 1
Mic dejun: 50 g cereale de ovăz, lapte degresat, două nuci, fulgi de cocos, praf de scorțișoară sau fructe deshidratate.
Prânz: o supă de legume, 100 g friptură slabă cu salată verde.
Cină: 200 g pește la grătar sau la abur cu legume și lămâie cu salată și un cartof fiert.

Ziua a 2-a
Mic dejun: un fruct proaspăt sau 3 linguri de cereale integrale cu 125 ml iaurt degresat.
Prânz: o supă de legume, 100 g pește cu salată verde și lămâie, un cartof fiert.
Cină: 100 g carne slabă cu 50 g de orez brun și salată verde cu lămâie.

Ziua a 3-a
Mic dejun: o omletă din două albușuri, 50 g de brânză slabă și o legumă la alegere.
Prânz: 50 g paste integrale cu legume, ca ardei gras, morcovi, roșii.
Cină: 100 g carne slabă, salată verde cu un praf de sare, zeamă de lămâie, mirodenii după gust.

Ziua a 4-a
Mic dejun: 50 g cereale de ovăz, lapte degresat, două nuci, fulgi de cocos, praf de scorțișoară sau fructe deshidratate.
Prânz: o supă de legume, 100 g friptură de vită cu salată de verdețuri sau 50 g paste integrale cu legume (pot fi ciuperci, ardei gras, morcovi, roșii).
Cină: 100 g carne slabă, salată verde cu un praf de sare, zeamă de lămâie, mirodenii după gust.

Ziua a 5-a
Mic dejun: un fruct proaspăt cu 200 ml iaurt degresat.
Prânz: salată de spanac proaspăt, 100g carne slabă, o ceșcuță de iaurt, un praf de sare, zeamă de lămâie, mirodenii după gust.
Cină: 50 g paste integrale cu parmezan și o salată mică la alegere.

Ziua a 6-a
Mic dejun: un ou fiert, 50 g de brânză slabă, o legumă la alegere.
Prânz: o supă de legume, 100 g friptură de vită cu salată de verdețuri.
Cină: o porție de orez brun și doi ardei copți.

Ziua a 7-a
Mic dejun: 50 g cereale integrale, lapte degresat, fulgi de cocos, praf de scorțișoară sau fructe deshidratate.
Prânz: 50 g paste integrale cu legume (ciuperci, ardei gras, morcovi, roșii).
Cină: 150 g pește la grătar sau la abur cu legume și lămâie.

 

Credit foto: Shutterstock