Mic dejun (unic pentru fiecare zi a săptămânii): două felii pâine „Slăbeşti mâncând” prăjită (60-70 grame în total) sau 3 pesmeţi cu 24 la sută fibre + un măr/ un gref/ o felie groasă de două degete de pomelo/ 3 – 4 prune (proaspete sau uscate).
Gustări: morcovi cruzi, castraveţi, 1-2 nuci şi migdale (maxim 50 g migdale/zi). Le puteţi consuma în combinaţie sau separat.

Ziua 1
Prânz: pui/ curcan/ vită + legume la alegere (castraveţi, roşii, ardei, ceapă, praz, spanac).
Cină: peşte (cod, macrou, păstrav, somon) sau conservă de ton/somon (în apă, iar dacă e în ulei vegetal se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (castraveţi, ardei, ceapă, salată verde, ridichi, conopidă, ţelină crudă, morcov crud, ciuperci, dovlecei, varză, praz, sparanghel, spanac) + două felii pâine „Slăbeşti mâncând” (până la 70 grame).

Ziua 2
Prânz: fructe proaspete – ananas / papaya / cireşe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grapefruit / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune renclode + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: carne de vită + legume la alegere (roşii, salată verde, ţelină, 3 – 4 măsline mari, varză, varză de Bruxelles, spanac, castraveţi, praz, sparanghel).

Ziua 3
Prânz: un grapefruit/ un măr + peşte (cod, macrou, pastrav, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (fasole verde, spanac, salată verde, o roşie, ardei, ciuperci, praz, sparanghel).
Cină: vită/ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, roşii, castravete, ţelină crudă, praz, sparanghel, spanac.

Ziua 4
Prânz: un ou fiert (cât doriţi de tare) + 200 g şvaiţer + două felii pâine „Slabeşti mâncând” (până la 70 grame) + legume la alegere (dovlecei, ardei, fasole verde, ceapă, praz, sparanghel, spanac).
Cină: pui la grill + legume la alegere (spanac, ardei, fasole verde, salată verde, varză, vinete, praz, sparanghel, spanac).

Ziua 5
Prânz: vită/pui/curcan + legume la alegere (spanac, salată verde, varză, ardei, dovlecei, ciuperci, praz, sparanghel).
Cină: peşte (cod, macrou, păstrav, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (roşii, castraveţi, dovlecei, ciuperci, morcov crud, ţelină crudă, conopidă, broccoli, ardei, praz, sparanghel, spanac).

Ziua 6
Prânz: fructe proaspete – ananas / papaya / cireşe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grapefruit / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune, renclode + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: un grapefruit/ un măr + pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, ciuperci, roşii, castraveţi, ceapă, praz, sparanghel, spanac).

Ziua 7
Prânz: două ouă fierte (cât doriţi de tari) + un iaurt natural (până la 250 ml) sau 200 g şvaiţer + legume la alegere (dovlecei, conopidă, broccoli, fasole verde, ardei, ciuperci, vinete, praz, sparanghel, spanac).
Cină: vită + legume la alegere (salată verde, castravete, ţelină crudă, roşii, varză de Bruxelles, varză, ciuperci, ardei, praz, sparanghel, spanac).

Din ziua 8 se reia meniul din prima zi şi se mai continuă o săptămână.

 

Reguli generale în dieta oamenilor ocupați:

  • Mănâncă de trei ori pe zi şi una sau două gustări între mese.
  • Bea zilnic minim doi litri de apă plată sau slab carbogazoasă ori ceaiuri de plante şi fructe; este interzis consumul băuturilor răcoritoare, chiar şi în varianta light.
  • Este permisă maxim o ceaşcă de cafea zilnic, în rest cafea decofeinizată, cicoare, ceaiuri (nu negru deoarece conţine cofeină).
  • Din lista legumelor şi a fructelor permise consumă doar ce doreşti.
  • Legumele pot fi crude sau gătite prin fierbere, la abur, pe grătar, la cuptor, înăbuşite cu o lingură de ulei de măsline.
  • Carnea poate fi fiartă, înăbuşită sau la grătar.
  • La preparera salatelor poţi folosi zeamă de lamaie sau ulei de măsline extravirgin.
  • Este interzis orice aliment care conţine zahăr, amidon, dextroză, glucoză, maltoză, făină albă, mălai, orez alb; folosiţi ca îndulcitor fructoză sau un alt înlocuitor de zahăr agreat de medicul dv.
  • Unde nu sunt trecute cantităţi, consumă cât îţi este necesar.
  • Toate condimentele sunt premise, cu excepţia sosurilor din comerţ care conţin zahăr; usturoiul este trecut la categoria condiment, dar e permis fără restricţii.
nutritionist Gabriela_Man

Dr. Gabriela Man, specialist în siguranța alimentului și sănătatea populației, www.slabestimancand.ro

Credit foto:

Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri