Trebuie să prepari o supă pentru cinci zile, dar ai parte și de încă o altă masă bogată în proteine. Dacă nu vrei să mănânci supă și la micuul dejun, poțin mânca o felie de pâine (prăjită, neagră, graham ori cu tărâțe) cu 50 g brânză.

Important!
Chiar dacă supa ”minune” conține apă, trebuie să mai consumi încă 1-1,5l de lichid pe zi, fie ceaiuri de plante, fie apă minerală plată.

Rețeta pentru cinci zile

Primul pas: Curăță, spală și taie felii 600 g de morcovi. Apoi curăță și spală 400 g de dovlecei, o ceapă, 3 ardei grași (750 g) și o conopidă (750 g). Ceapa se taie mărunt, dovleceii și ardeii cubulețe, iar conopida se desface în buchețele mici. Separat, curăță și spală un kilogram de varză roșie, apoi dă-o pe răzătoare.

Al doilea pas: Curăță trei cepe și un cățel de usturoi. Încălzește oala cu o linguriță de ulei și călește ceapa și usturoiul. Adaugă toate legumele tăiate mărunt și 450 g de fasole verde. Toarnă apă până le acoperi și lasă-le să fiarbă acoperite. Când s-au fiert, scoate din apă două treimi din legume.

Al treilea pas: Legumele rămase în oală se pasează. Cele scoase separat se amesttecă cu 400 g de roșii tăiate cubulețe, după care se adaugă din nou în supă. Se condimentează cu busuioc, sare și piper.

Cum acționează supa ”minune”

  • Morcovii conțin pectină, substanță care stimulează digestia și dă senzația de sațietate.
  • Dovleceii conțin substanțe care excită suprafața mucoaselor stomacale.
  • Ardeiul gras este o importantă sursă de vitamina C și transformă grăsimea în energie.

Ia-ți suplimentul de proteine

Varianta 1: 300 g file de pește cu lămâie, sare și piper alături de o salată generoasă.
Varianta 2: 300 g pui condimentat cu piper, sare, boia.
Varianta 3: 250 g tofu cu o roșie.
Varianta 4: 75 g brânză de vaci, o linguriță de pătrunjel, 20 g parmezan, o felie de pâine.
Varianta 5: 100 g linte cu o legumă la alegere.

Credit foto: 123rf