Meniul pe care ți-l propunem este conceput să limiteze cantitatea de glucide consumată zilnic, să ai o cantitate corespunzătoare de carbohidrațki și proteine, astfel încât să ai energie, dar să și scapi de câteva kilograme. Este o dietă echilibrată, ușor de urmat și poți slăbi 2 kilograme în 7 zile.

 

Ziua întâi

Mic dejun: 4 linguri cereale de ovăz, 150 ml lapte, o lingură de semințe de floarea soarelui crude, o linguriță de stafide, o linguriță de miere.
Gustare: o felie de pâine prăjită cu un iaurt mic.
Prânz: sarmale din piept de pui în foi de viță de vie și iaurt.
Cină: o conservă de fulgi de ton în apă, scursă, se amestecă cu o lingură maioneză light, două fire de ceapă verde tocată, ½ ardei gras tăiat fâșii, un morcov mic ras, sare, piper, zeamă de lămâie. Salata de ton se mănâncă cu o lipie arăbească graham sau cu felie de pâine neagră prăjită.

Ziua a doua

Mic dejun: o felie pâine prăjită cu ½ linguriță de miere, o cană de lapte dulce.
Gustare: o banană.
Prânz: un piept de pui cu o linguriță de ulei, doi căței de usturoi, un ardei gras tăiat bucățele, două roșii date pe răzătoare, sare, piper, o foaie de dafin, cimbru și un praf de ienibahar. Se stinge totul cu un pahar de vin alb îndoit cu apă și se fierbe acoperit circa 25 de minute.
Cină: O lipie arăbească graham sau o felie neagră prăjită cu o cană de lapte bătut.

Ziua a treia

Mic dejun: o cană de lapte cu 5 linguri fulgi de ovăz, un grepfrut.
Gustare: 30 g arahide, migdale sau caju.
Prânz: se fierbe în multă apă o ceașcă (100 g) de orez, se strecoară, se scurge și se amestecă cu un ardei gras, un castravete, două roșii tăiate bucățele, o lingură de măsline, o lingură de arahive prăjite, o legătură de pătrunjel verde tocat, o lingură de ulei, sare, piper și câteva picături de oțet.
Cină: cod la grătar cu garnitură de spanac opărit și asezonat cu verdeață, usturoi verde și lămâie, o cană de lapte dulce.

Ziua a patra

Mic dejun: 100 g căpșune se zdrobesc cu furculița și se amestecă cu 100 g brânză de vaci până se obține o spumă cât mai fină și se consumă alături de o cană cu lapte.
Gustare: o felie de pâine neagră prăjită cu o feliuță de brânză.
Prânz: mușchi de porc la grătar cu garnitură de legume și salată verde.
Cină: rasol de vită cu hrean, salată de legume și o felie de pâine neagră.

Ziua a cincea

Mic dejun: o banană, un iaurt mic, 125 ml lapte.
Gustare: o felie de pâine neagră, 50 g caș dulce.
Prânz: o pulpă de pui la cuptor cu salată asortată, un măr.
Cină: orez cu legume, 100 g căpșune.

Ziua a șasea

Mic dejun: omletă din două ouă, două fire de ceapă verde tocate, o salată din două roșii, o felie de pâine neagră.
Gustare: un iaurt mic.
Prânz: văbrioară de vită la grătar cu cimbru și garnitură de ciuperci sotate într-o lingură de unt.
Cină: ardei umpluți cu cremă de brânză dulce și mărar, salată de castraveți cu usturoi verde, un iaurt mic.

Ziua a șaptea

Mic dejun: două felii de mușchi file, o felie de pâine neagră, ½ ardei gras, o cană cu lapte.
Gustare: un măr.
Prânz: taie bucățele 100 g pulpă macră de porc, 100 g vrăbioară de vită, prepară-le în două linguri de ulei, adaugă un ardei gras roșu tocat mărunt, 3-4 căței de usturoi, stinge totul cu un pahar de vin îndoit cu apă și lasă să fiarbă. Când carnea e fiartă adaugă 3 roșii date pe răzătoare, potrivește la gust sare, piper, dafin și serveșște totul cu mămăligă caldă.
Cină: cod la cuptor cu lămâie și garnitură de fasole verde (opărită și sotată 3 minute într-o jumătate de linguriță de unt) și verdeață proaspătă.

 

Credit foto: Free Stock Photos