Beneficiile oțetului de mere sunt cunoscute în toate colțurile lumii: frânează pofta de mâncare, stimulează metabolismul și digestia, ajută rinichii la eliminarea toxinelor și intensifică arderea grăsimilor. Ceea ce este mai puțin cunoscut este că, dacă este combinat cu alimente potrivite, își dublează efectul.

Băutura care te slăbește
Prepară următorul amestec pe care îl vei bea în fiecare zi de dietă: pune o linguriță de ceai Oolong la 300 ml de apă fierbinte și lasă 5 minute la infuzat. Adaugă 200 ml suc de morcovi, o linguriță de miere și două linguri de oțet de mere și amestecă bine. Vor rezulta două pahare de băutură, cât pentru o zi. Aceasta se bea în două reprize, înainte de micul dejun și de cină. Dimineața se bea cald, iar seara se bea rece, pentru a bloca asimilarea grăsimilor. În afară de acest amestec trebuie să mai bei un litru și jumătate de apă minerală.

Cu ce combini oțetul de mere

  • Cu mazăre – mazărea conține o combinație inedită de elemente nutritive. Datorită amestecului de vitamine B1, B2, B6 și C, dar și prezenței sapoinelor, poate debloca procesul de ardere a grăsimilor. Mazărea influențează în mod pozitiv nivelul colesterolului din organism, iar 100 g conțin doar 80 kcal.
  • Cu mere – conținutul ridicat de pectină și de vitamina C din mere împiedică asimilarea grăsimilor și asigură, în același timp, arderea caloriilor în exces. Succesul este și mai mare când sunt combinate cu oțet de mere.
  • Cu ceai Oolong – acest sortiment de ceai este mai parfumat și mai bogat în teină decât ceaiurile verzi. Frunzele sale au efect antioxdant și determină arderea rapidă a grăsimilor. De asemenea, conține enzime care fac ca o parte din grăsimile acumulate prin alimentație să fie eliminate fără a fi digerate.

Cum procedezi
În fiecare zi ai parte de un mic dejun la alegere, prânz, cină și o gustare delicioasă între mese. Pentru fiecare zi de dietă ai câte o propunere pentru masa principală, pe care va trebui să o împarți astfel încât să îți ajungă și la prânz și seara. Nu ita de băutura cu oțet de mere, care are un rol esențial.
Gustări între mese: 125 g iaurt semidegresat; 40 g brânză feta și un castravete; un măr și o portocală; un măr ras și un morcov ras, amestecate cu jumătate de linguriță de miere și o linguriță zeamă de lămâie; 100 g brânză de vaci degresată.

Varianta 1 mic dejun
Un măr și o portocală, curățate, tăiate mărunt și amestecate cu 4 linguri de cereale și 125 ml lapte.
Varianta 2
O felie de pâine neagră cu 50 g brânză de vaci degresată, amestecată cu scorțișoară și o jumătate de linguriță de zahăr și un măr mic tăiat felii.
Varianta 3
O felie de pâine neagră cu 30 g piept de pui și o roșie.
Varianta 4
O felie de pâine neagră prăjită unsă cu puțin ut și servită cu o felie subțire de șuncă presată.
Varianta 5
150 g brânză de vaci degresată, o ridiche și un măr mic tăiat felii.
La micul dejun poți bea și ceai de plante sau cafea, fără zahăr și cu lapte semidegresat. Evită băuturile carbogazoase.

Propuneri pentru masa principală

Ziua 1 – Se taie fâșii 100 g carne de porc fără grăsime. Se curăță o ceapă și un cățel de usturoi, se taie mărunt și se călesc într-o tigaie cu o linguriță de ulei, unde se pune apoi și carnea la făcut. Se adaugă 100 g de mazăre, sare, piper și 150 ml de apă. Se lasă să fiarbă 10 minute, se adaugă 100 g de iaurt degresat, se amestecă și se condimentează cu boia.

Ziua 2 – Se curăță și se rupe 100 g de salată verde. Se taie rondele o ceapă roșie și un măr (150 g) se taie cubulețe și se amestecă cu salata. Se face un dresing din două linguri de oțet de mere, sare, jumătate de linguriță de muștar, o linguriță de zahpr și una de ulei. Se adaugă peste salată și se mănâncă cu două felii de pâine neagră.

Ziua 3 – Se curăță și se taie 300 g de morcovi, 100 g țelină, un cartof și o ceapă. Se călesc toate cu puțin ulei și se condimentează cu un amestec din o linguriță de zeamă de lămâie, o linguriță de miere, sare, piper și boia. Se adaugă 150 ml suc de morcovi și se fierbe 15 minute. Separat se fierb 100 ml apă cu puțină vegeta. Se adaugă 100 g mazăre congelată și lasă la fiert 5 minute. Legumele se pisează, se adaugă mazărea cu tot cu apa în care a fiert, se mai dă în clocot 2 minute și se potrivește după gust.

Ziua 4 – 100 g piept de pui se sărează și se piperează. Se învelește într-o frunză de salvie și o felie de șuncă. Se unde cu ulei și se prăjește în tigaie pe fiecare parte 3 minute. 200 g morcovi de taie în felii și se călesc 5 minute cu o ceașcă de apă, vegeta, o lingură de zeamă de lămâooe, puțin zahpr, sare și nucșoară. Se adaugă 125 g mazăre congelată și se fierbe până se înmoaie.

Ziua 5 – Se curăță și se taie 300 g morcovi, 250 g dovlecei și o ceapă. Se călesc cu o lingură de ulei, apoi se adaugă 200 ml apă, vegeta și trei linguri de oțet de mere. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară și se lasă să fiarbă acoperit 10 minute. 100 g carne de vită se prăjește câte 3 minute pe fiecare parte într-o tigaie cu o linguriță de ulei și se servește cu legume.

Credit foto: shutterstock.com