Mitul conform căruia orezul este un aliment care îngrașă a fost dărâmat mai ales de când a apărut pe piață orezul integral. Acesta este un produs nutritiv, bogat în proteine și carbohidrați, ușor de digerat. De asemenea, orezul integral are în componența sa albumină, un compus care ajută la eliminarea toxinelor și a retenției de lichide.

Mod de preparare a orezului integral (4 porții)

Pune la fiert 200 g de orez integral cu 500 ml apă într-o oală sub presiune sau la cuptor într-un vas de Jena acoperit. După 15 minute, când apa a mai scăzut puțin, adaugă o lingură de ulei de măsline, puțină sare și piper și un morcov ras pe răzătoarea mică. Se ia de pe foc sau din cuptor în momentul în care orezul este fiert. În cazul în care apa a scăzut, iar orezul nu s-a fiert suficient, îi mai poți adăuga puțină apă, astfel încât acesta să nu se ardă și să aibă în ce să fiarbă.

De reținut!

  • Înainte de a începe dieta cu orez fă-ți un set complet de analize pentru a fi sigură că ești aptă să ții o astfel de dietă restrictivă.
  • Pe întreaga durată a dietei este obligatoriu să consumi cel puțin 2 litri de apă sau ceai de plante neîndulcit.
  • Dieta trebuie ținută maximum 14 zile, iar în zilele următoare după finalizarea acestei cure e recomandat să ai o alimentație echilibrată și sănătoasă, fără să consumi dulciuri, grăsimi și prăjeli.

 

Luni
Mic dejun: o ceașcă de cafea fără zahăr, 100 ml lapte degresat, 50 g cereale integrale.
Gustare: un măr.
Prânz: o porție de orez integral gătit (200 g) și 100 g legume (la alegere) preparate în baie de abuur.
Cină: 150 g orez integral gătit și două portocale.

Marți
Mic dejun: o ceașcă de cafea fără zahăr, 100 ml lapte bătut degresat și o felie de pâine integrală.
Gustare: un grepfrut.
Prânz: o porție de orez integral gătit (200 g) și 100 g legume (la alegere) preparate în baie de abur.
Cină: 150 g orez integral gătit și un kiwi.

Miercuri
Mic dejun: o ceașcă de cafea fără zahăr, o felie de pâine integrală prăjită și 50 g brânză de vaci degresată.
Gustare: 50 ml iaurt degresat.
Prânz: o porție de orez integral gătit (200 g) și 100 g legume (la alegere) preparate în baie de abur și 50 g salată de varză roșie.
Cină: 150 g orez integral gătit și două mere.

Joi
Mic dejun: o ceașcă de cafea fără zahăr, 100 ml lapte degresat, 50 g cereale integrale.
Gustare: 50 g fistic.
Prânz: o porție de orez integral gătit (200 g) și 100 g legume (la alegere) preparate în baie de abur și 50 g ciuperci gătite la grătar.
Cină: 150 g orez integral gătit și 50 ml iaurt degresat.

Vineri
Mic dejun: o ceașcă de cafea fără zahăr, 100 ml lapte bătut degresat și o felie de pâine integrală.
Gustare: o pară.
Prânz: o porție de orez integral gătit (200 g) și 100 g legume (la alegere) preparate în baie de abur și 100 g salată de varză murată.
Cină: 150 g orez integral gătit și un grepfrut.

Sâmbătă
Mic dejun: o ceașcă de cafea fără zahăr, un ou tare.
Gustare: 50 ml iaurt degresat.
Prânz: o porție de orez interal gătit (200 g), 100 g legume (la alegere) preparate în baie de abur și 50 g ciuperci gătite pe grătar.
Cină: 150 g orez integral gătit și 100 g salată de fructe la alegere, cu excepția bananelor.

Duminică
Mic dejun: o ceașcă de cafea fără zahăr, o felie de pâine integrală prăjită și 50 g brânză de vaci degresată.
Gustare: un grepfrut.
Prânz: o porție de orez interal gătit (200 g), 100 g legume (la alegere) preparate în baie de abur și 100 g salată de sfeclă roșie.
Cină: 150 g orez integral gătit și două pere.

Credit foto: 123rf