Cu toate legumele şi fructele proaspete la îndemână, vara e cel mai indicat moment al anului pentru a începe o cură de slăbire, aşa că e timpul să profiţi. Dacă nu poţi renunţa definitiv la desertul zilnic, specialiştii îți propun dieta cu înghețată, care îți permite să mănânci câte o îngheţată pe zi, timp de 7 zile. Rezultatul? 2-4 kilograme îndepărtate fără frustrări.

Înghețata trebuie să fie hipocalorică

Pentru acest regim se recomandă o îngheţata hipocalorică, de preferat din fructe, cu iaurt și fructe de pădure. Ai grijă, însă, ca o cutie de îngheţată de 1000 ml să îţi ajungă timp de câteva zile. Dacă știi că îţi este greu să îți controlezi poftele, optează pentru variantele deja porționate, de înghețată pe băț sau la pahar de 200 ml, cu un conținut de sub 200 de calorii.

Maximum 1300 de calorii pe zi

Tot ce mai trebuie să faci este să nu consumi mai mult de 1300 de calorii pe zi. Micul dejun poate fi compus din ceai sau cafea şi cereale cu lapte. Pe parcursul zilei se consumă 100 g carne de peşte sau carne albă la o masă din două și cantităţi mici de pâine, orez, paste, cartofi doar la anumite mese, însemnând spre exemplu 50-70 g paste, o dată pe zi. Salate şi legume asezonate cu ulei de măsline sunt permise la orice masă. Fructele sunt permise doar în afara micului dejun.

Credit foto: Shutterstock