Mic dejun

Alternativa 1: 200 ml lapte degresat, o cafea decofeinizată sau ceai, 2 felii de pâine integrală prăjite și unse cu 50 g brânză de vaci degresată sau marmeladă dietetică.
Alternativa 2: 200 ml suc de fructe (recomandat de struguri), 2 fructe proaspete, un iaurt degresat.
Alternativa 3: cafea decofeinizată sau ceai, 100 ml iaurt degresat cu 50 g cereale integrale (nu este recomandat persoanelor cu nivelul trigliceridelor mărit).
Alternativa 4: cafea decofeinizată sau ceai, 2 felii de pâine integrală prăjite, 2 felii de șuncă de Praga.
Alternativa 5: 150 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale, un grepfrut.
Alternativa 6: cafea decofeinizată sau ceai, o felie de pâine integrală prăjită și unsă cu brânză de vaci degresată, un fruct la alegere.
Alternativa 7: 100 ml iaurt de fructe degresat, o felie de pâine integrală prăjită, șuncă de pui.
Alternativa 8: 200 ml suc de fructe (recomandat de struguri), 2 felii de pâine integrală prăjite unse cu marmeladă dietetică.

Prânz

Alternativa 1: o porție de supă de zarzavat, 200 g carne de vițel la grătar cu 150 g salată de lăptuci, roșii și ceapă sau ce combinație de legume proaspete dorești.
Alternativa 2: 150 g pire de cartofi, 200 g pește (la alegere) la grătar cu 150 g salată de morcov ras.
Alternativa 3: 200 g linte preparată cu ardei și morcov, 150 g pui gătit la cuptor cu ardei și roșii, un iaurt degresat.
Alternativa 4: o porție de supă de zarzavat, 200 g pește (la alegere) la grătar.
Alternativa 5: 200 g vinete gătite după gust, 150 g file de pește gătit la cuptor cu un morcov și o ceapă tăiate în cubulețe.
Alternativa 6: 150 g spaghete integrale cu sos de roșii, dar fără brânză, cașcaval sau parmezan rase deasupra, 200 g piept de curcan la grătar cu 150 g salată de roșii și salată verde sau spanac.
Alternativa 7: 200 g salată de ardei, roșii și ceapă, 200 g cod sau alt pește la grătar.
Alternativa 8: o porție de supă de zarzavat, 200 g mușchi de vită la grătar, 50 g iaurt degresat.

Cină

Alternativa 1: 150 g salată de roșii și altte legume la alegere, 150 g pește la cuptor.
Alternativa 2: 150 g spanac gătit, 100 ml iaurt degresat.
Alternativa 3: o porție de supă de zarzavat, 150 g piept de pui cu 50 g piure de cartofi, ceai de plante.
Alternativa 4: 150 g sparanghel gătit după gust, 150 g orez integral cu ciuperci, gătit la cuptor.
Alternativa 5: 150 g salată de morcov și țelină, rase pe răzătoarea mică, 150 g pește cu ceapă la cuptor, ceai de plante.
Alternativa 6: 200 g fasole verde și cartofi, fiert și cu mujdei de usturoi, ceai de plante.
Alternativa 7: 100 g boabe de poruumb fiert, 150 g piept de pui la grătar cu 100 g salată verde.
Alternativa 8: o porție supă de zarzavat, 150 g pește gătit după gust.

Ce să eviți în alimentația anticolesterol

Colesterolul este prezent în produsele cu un conținut ridicat de grăsimi santurate. De aceea, este bine să eviți următoarele alimente: gălbenușul de ou, lactatele nedegresate, carnea de porc, carnea de miel, ficatul, rinichii, smântâna, untul, brânzeturile și unele specii de pește de mare.

 

Credit foto: 123rf