Tot mai mulți oameni se confruntă cu neplăcerile stilului de viață modern, caracterizat prin sedentarism și o alimentație dezechilibrată. Și deși interesul pentru metodele de scădere în greutate este tot mai mare, intențiile sunt în majoritatea cazurilor sortite eşecului, deoarece nu au o bază științifică sau nu se potrivesc necesităților exacte ale persoanelor care doresc să slăbească.

Formula câștigătoare

Colaborarea dintre nutriționist, antrenor și psiholog este cea mai bună soluție pentru a obține o slăbire sănătoasă și corectă pentru organism, cu rezultate sigure și durabile. Parametri fiziologici sunt esențiali pentru înțelegerea particularităților individuale și singura modalitate pentru a înțelege cum reacționează organismul la diferite tipuri și niveluri de efort fizic este răspunsul fiziologic la efort. Acesta, împreună cu testarea cardiometabolică, analiza compoziției corporale cu ultrasunete sau analiza posturii se pot realiza la unul dintre cele mai moderne laboratoare de testare sportivă, condus de dr. Șerban Damian.

Cântarul nu este prietenul cel mai bun al celor care doresc să slăbească. Dar nu pentru că arată valori prea mari, ci pentru că nu spune mai nimic despre ce se întâmplă în interiorul organismului, mai exact care este compoziția corporală. Atunci când vrem să slăbim, de fapt vrem să scăpăm de stratul adipos și să menținem cât mai mult din masa musculară. Un program bine pus la punct poate aduce aceste transformări, însă pentru a fi siguri, trebuie să le putem demonstra prin metode validate științific, declară dr. Şerban Damian (Centrul de nutriţie Superfit).

Program de slăbire cu adevărat personalizat

Analiza compoziției corporale cu ultrasunete permite măsurarea precisă a stratului de grăsime și a mușchilor, putând observa exact modificările care apar în programul de scădere în greutate. Adipometria cu ultrasunete este cea mai precisă metodă imagistică disponibilă pentru evaluarea compoziției corporale. Testarea cardiometabolică este cea mai performantă și utilă investigație prin care se poate analiza metabolismul, în toate aspectele sale. Se poate afla de asemenea câtă energie consumă organismul în perioadele de odihnă și cât în timpul activităților fizice diverse, dar și care sunt sursele care generează energia: lipide și carbohidrați. Obținând toate aceste date, precum și multe altele, se poate stabili un program de antrenament și de nutriție cu adevărat personalizat pentru a dobândi un corp mai armonios și mai performant.

centrul de nutritie Superfit 3

centrul de nutritie Superfit 4