O alimentația cât mai atent alcătuită face parte dintre criteriile unei vieți de calitate. Iar alături de nutriție sunt și detaliile de zi cu zi care fac diferența. Dieta anticelulită nu este o cură de slăbire, ci un program pe care fiecare îl poate implementa pas cu pas.

Proteine la fiecare masă

Este important să introduci în meniul fiecărei mese și proteine slabe, ca pește, carne slabă (curcan, pui), ouă sau brânză de soia (tofu). Proteinele conțin o substanță numită albumină, care ajută drenajul lichidelor.

Antioxidanții ajută în lupta anticelulită

Legumele și fructele proaspete care conțin vitaminele antioxidante A, C și E combat radicalii liberi și tonifică pielea. Între acestea sunt merele, lămâia, brocolli, cartofii dulci, spanacul, fructele de pădure (mure, afine, coacăze, zmeură) sau nuci.

Include în meniul tău acizi grași esențiali

Alimentele cu acizi grași esențiali Omega 3 ca peștele gras (ton, sardine, somon, hering, macrou), nucile sau semințe de in trebuie consumate de minimum două ori pe săptămână. Acestea reduc procesele inflamatorii, inclusiv celulita, și întăresc structura pielii.

Seara evită alimentele care conțin carbohidrați

După ora 19, încearcă să îți faci un obicei din ocolirea alimentelor care conțin carbohidrați. Mai exact: leguminoasele (fasolea, mazărea, năutul, lintea), făinoasele și chiar fructele. Glucidele pe care le conțin pot fi ușor transformate în grăsime.

Mănâncă legume, mai ales proaspete

Legumele sunt prin definiție sănătoase, însă există și un top al alimentelor, cu un efect binecunoscut de ardere a grăsimilor. Acestea sunt: ardeiul iute, ardeiul gras, varza, țelina, ridichiile, hreanul, pătrunjelul, prazul, dar și ceapa.

Elimină dulciurile și cronțănelele

Știm că dulciurile și mici tratații ca sticsuri, covrigei etc. nu aduc beneficii reale în afara plăcerii de moment. Alege din produsele ideale pentru o gustare anticelulitică: fructe, semințe sau alune crude, nuci sau migdale.

Alcătuiește-ți corect porția

Mărimea porției de mâncare trebuie să aibă jumătate legume, un sfert proteine și un alt sfert glucide cu asimilare lentă. Porția de carne e bine să nu depășească mărimea palmei celui care o consumă.

Ia în calcul aportul de lecitină

Mănâncă des roșii, spanac, portocale, conopidă sau soia și derivate din soia. Toate conțin lecitină, iar această substanță are un rol important în transportul colesterolului și a substanțelor grase din sânge.

Ce este celulita?

Motivul de îngrijorare al multor doamne și domnișoare, celulita, reprezintă celulele adipoase aflate pe sub piele, care dau aspectul inestetic de coajă de portocală. Pentru a scăpa de acest strat de celulită nu înseamnă că trebuie eliminate celulele grase, ci să fie golite de grăsime și să fie foarte bine vascularizate. Celulita nu ține de greutate (și femeile slabe pot avea celulită!), ci de echilibrul dintre masa musculară, masa grasă din organism și zonele cu depozite de grăsime.

Ce te mai poate ajuta:

  • masajul local pentru că acționează direct asupra țesutului adipos și favorizează eliminarea toxinelor și a retenției de apă;
  • un program specializate în centre de înfrumusețare;
  • sportul ajută întotdeauna, iar în privința celulitei este recomandat mai ales cel cardio;
  • unele creme anticelulitice pot fi de folos.

Respectați principii simple!

„Dieta anticelulită” este de fapt un regim alimentar echilibrat, variat, armonios, care respectă toate principiile alimentației sănătoase și care se îmbină cu un stil de viață activ. Nu vă faceți iluzii că un anumit aliment sau supliment alimentar ar putea să prevină sau să reducă aspectul neplăcut al pielii dat de celulită. Tot ceea ce trebuie să faceți este să respectați principiile simple enumerate și în acest articol, iar rezultatele se vor vedea nu numai la nivelul pielii, dar și în tot ceea ce ține de starea de sănătate. (dr. Șerban Damian, nutriționist acreditat CIO, Centrul de nutritie Superfit)

Dr. Serban Damian poza nou mic

Dr. Șerban Damian

Credit foto:

Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri